《Apex Legends》討論區 #102 2024 split1 mnk將重鑄榮光

1001 回覆
0 Like 7 Dislike
玩ovetwatch
一個lobby就可以輕鬆RCE 59個人,寫script自動run,一日就有無限zombie computer用
R6s好似又hit返
幾時到ow2
EA應該會當睇唔到然後推出下個傳家寶
R6真係唔識玩
如果apex真係收皮就玩返cs
R6 d fd退曬得自己唔想玩
而且上面唔係話用同一個anti cheat咩
雖然唔肯定係咪anti cheat落手
我都係,除左apex,玩得落手既得cs
不過d skin愈來愈貴
爛刀都4千
IT狗角度呢單野都幾撚癲
根本就係木馬當普通update patch咁裝
唔係隻game就係個anti 有問題
好在我打機己經過左課金既階段 d爛鬼skin真係搶錢
認真玩過apex後玩唔落依家啲fps
之前都係r6轉apex
都話佢哋連自己隻驚有啲咩漏洞都唔知
電競界笑話
聽講係server side果邊出事 唔關client問題
但eac 9成都係廢
似係server side call 落 client 到行多d
其實唔出奇

所以先有d公司請d white hacker返黎攻擊自己個firewall 睇下個security 夠唔夠硬淨
in game 幫人後台改參數開cheat 呢度應該係game有漏洞
ea account ban埋 就應該Server有漏洞
不過唔排除係佢個hack手法太粗暴 ea個系統自己ban
所以d code 會越黎越爛

甚至乎會因為有d code base on d 舊code call黎用

所以先咁易有bug 而fixed 唔到

因為一郁要郁埋個底
佢個腳步聲咪例子
所以作為IT狗 好明白點解d人話咁易fix既野都咁耐fix唔好

因為其實好難fix 隻game咁耐 未必知邊段有影響
定係sever side call client run script call個application 出黎

之後EA個防外掛detect 到 開左外掛

所以Ban鳩左
佢如果決心整好個audio就成個系統update需要幾耐時間
我估要執 佢應該真係要由底開始執過

但由底執過既話 現階段用緊既code 又未必岩用

所以基本上同重練一樣

當然我都只係估估下
好似要升晒成隻game嘅引擎
同出apex 2冇分別
差唔多啦 同寫過隻新game分別唔大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞