《Apex Legends》討論區 #102 2024 split1 mnk將重鑄榮光

1001 回覆
0 Like 7 Dislike

Hal擺明就閪 話唔開槍最後又咪殺人
群埋幾個人傾果陣仲勁快拋個波話gen
正路都quit game啦 仲留係度唔知做乜
叫左raven 但冇反應又唔玩盡啲
擺明想拎好處
Agger
雖然我覺得佢以維護戰隊最利益計冇錯

但道德上好大問題
但佢如果好似gen咁走左 ea又係叫佢換人繼續打咁點
唔會 因為佢係APEX ICON
係,最差情況係EA會繼續打,TSM換人或者Duo然後出唔到線,呢個就Hal走然後發生最差情況。
換係我都繼續打,主因係EA太閪,之前covid都係叫啲隊duo照打algs 。
講真雖然我都覺得hal事後係兜兜地
但講真佢one clip caustic同hip fire左bang果到
老實講都唔撚知係咪真係有人幫佢開左aimbotd controller classic one clip都係差唔多咁
hal講咩唔開槍已經on9當人弱智啦
正常做法一定係quit game確保冇再做任何影響公平性嘅嘢
佢係大台先夠膽咁玩啫
agger 如果係hal quit就算打落去都肯定唔計
等同lol 有t1收視多幾倍一樣 lan佢唔會想冇左hal
如果佢當時就係咁諗就唔會話可唔可以唔開槍繼續打落去
證明佢打緊嗰時唔係諗緊佢事後諗緊嗰樣野
DZ 好彩打少個都第二
如果佢地打少個即死嘅話就different story 啦
一定嘈到痴線

就係要好似hal 咁繼續打落去先逼到EA 停
佢唔係想拎好處事實上佢在場亦唔會有好處佢當時應該諗緊點樣減少tsm嘅損失

題外話比賽緊教練冇得亂入所以唔會應佢
你望下gen個樣先再講啦 當時冇先例
就算d pro信佢佢個career好大機會就咁就冇左
佢獨善其身走左先係最正確做法
jordon同evan都叫hal leave架
我係destroyer就出黎同大家講今個series一直有random幫班aa狗開1.0aimbot
我覺得係有咗gen 先例,大家都知真係有人hack 而唔係pro 開掛

加上見到EA 處理方法咁不公,出咗事都繼續計分

假設hal quit 咗,tsm 無咗igl,如果下一秒就死
對tsm 好唔公平

DZ 好彩攞第二,如果攞第十七,你估DZ 會唔會嘈?
dz冇因為拎第二就接受個結果
嗰場佢地god rock如果full squad雞埋或者拎多兩個kp就mp
我意思係hal咁做係建基於好多環境因素支持底下先令到佢咁做係一個good job
dz雖然穩入姐 但係region final都想拎第一
zero第一時間都係叫佢地coach搵admin講
Hal 咁做唔係最好咩確保到ea 會 stop 同時自己隊利益又唔會受損
佢即走場game 繼續就真係對其他隊唔公平啦 橋上果隊無啦啦爆曬甲又要繼續打
唔會

Zer0直頭係stream講過 'We are already 16 (pro league) points above the 2nd, we don't give a fuck'

出緊cheat仲公平唔公平 場game無論最後完唔完到都唔會計分 你班友啲mental gymnastics真係痴撚線

同埋當時係sikez同zer0叫gen quit
我覺得2個都無錯喎
Gen 第一個比人hack 唔知咩事
正路一定要quit 保清白啦
係EA 傻鳩唔即時停咗比賽
要DZ 出替補
到第2場game
Hal 比人hack
但DZ 同TSM 個陣個分TSM 係有機會入唔到lan
加上無替補上場 如果就咁quit 點知EA 會唔會繼續打落去 之後所有game 都打2個?
仲要GEN個場用把弓外掛遠距離殺左人都係事後先知
本身已經都影響左賽事

仲話「選擇遵從自己原則」咁又入中国隊
唔係啦 佢係叫佢quit完試下再入game
係gen直接走左先話 oh you quit the map?咁
gen既處理就肯定冇乜問題
hal其實都合理,因為gen已經先出事但官方無作為
咁梗係玩串佢迫佢做野
唔係架話要自己無啦啦承擔後果咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞