[D736-] 抗俄衛國 178: 烏克蘭衛國戰爭兩週年

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
因為人口不足而導致產生社會問題時普京已經死咗/換咗屆
ISIS放片嘲諷餓羅斯打面打到啪啪聲 曾經鬧過普京係狗斬首俄間諜
https://lih.kg/3658362
其實依家入境俄國係咪好易?
出邊d俄羅斯PR多到
呢個地方冇得救
俄國邊境線太長, 國土太大. 有心人翻山越嶺出入俄羅斯完全冇難度.
恐怖分子認頭就好常見
被害方否認就比較少見
其實同五毛係同一班人
收柯打做野
見到朱閪成D俄狗係度哭喪就想笑lol
你都識講pr啦,袋人工去唱好

同埋中俄咁fd咩?不過利益關係先咁樣,你試下睇下如果布丁狗兵敗如山倒,東西伯利亞果邊有無解放軍出現
老老實實, daesh唔係烏軍嘅友軍, 但亦都唔算敵人, daesh「只係」claim crimea
做乜哭喪? 頓內茨克果邊贏到開巷喎

有得就有失啦, 海空戰場失利, 咪地面/陸上戰場扳面一成攞, 目前人海戰術都用得幾有效果呀! 最少達到俄羅斯的戰術目標

人命同裝備? 俄羅斯同中共呢類野蠻國家, 人命一向不值一文, 都係消耗品/零件來的
簡單D講, Daesh目前只係刷存在感 + 搵兩餐食.

所以普京咁公開否認法, 搞到班友仔做完嘢, 萬一收唔到尾數點算? 大佬你普京阻人搵食/發財, 猶如殺人父母呀!
所以話今次真係好荒謬.
ISIS講到明係佢地做, 俄國都要話係烏克蘭背後指使.
普京成功地令一件恐怖襲擊悲劇變成膠劇, 宜家成件事真係膠到冇朋友. 普京本人則成個小學雞咁.

普京: 我唔理! 總之就係烏克籣同美國的錯

不過件事咁膠, 對烏克籣未必係壞事: 宜家成件事玩到咁膠, 有D腦的俄羅斯人, 都唔會相信普京的謊言 = 普京以後都無法利用其他組織的恐襲, 動員到俄羅斯國內的"生死存亡"情緒, 從而封殺俄羅斯大規模動員人民, 正式發動侵略戰爭的可能性.
俄狗收皮既話,雖然國土上中國可以攞到啲着數,但係美國跟住就可以集中資源對付佢
又都唔會攻入莫斯科, 唔會改變中俄聯盟.
唯一會令中國北上西伯利亞, 只有俄國出現親西方領袖.
今日喺克里米亞射果兩枝彈道飛彈?

BTW, 烏克籣唔好粗心大意, 好似上次東部戰場咁, 俾俄羅斯偷襲"擬似"愛國者系統得米.

仲有, 我都想了解一下, 假設按準戰時生產狀態, 西方世界可以幾快生產一個連的愛國者系統 (愛國者係以連為單位來部署).

而一個愛國者導彈連中的硬件如果遭到戰損, 可以用幾快的速度補充番?
題外話

https://twitter.com/visegrad24/status/1772233617357304196

幾時會喺英國/美國上演巴勒斯坦vs猶太人?

猶太人玩左膠, 諗住搞到美國種族多元, 自己就唔會再受逼害,
但有冇諗過巴人入到美國會狙擊猶太人?
加拿大已經大把「挺巴」者圍攻猶太人/騷擾猶太人居所啦
唔係冇報, 係理嘅人唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞