[D736-] 抗俄衛國 178: 烏克蘭衛國戰爭兩週年

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
兩年西方國家都未ramp up 到軍備生產力
真係好難樂觀
因為人民係唔願意接受戰爭重臨既事實
烏克蘭投降議和 = 100%會發生三戰
你俾俄佬回到血, 幾年後佢既攻擊會更大規模,
更有計劃, 儲備更多彈藥, 而胃口亦會更大.

反而一直打落去, 俄國無得回氣, 一路消耗,
會令戰爭規模無辦法擴大, 至少令普京無意慾擴大戰線.
至於烏克蘭要點先贏到俄國, 呢啲就睇歐洲有幾大意志,
現階段係答唔到你.

最後都係Churchill嗰兩句.

「在戰爭與屈辱面前,你選擇了屈辱!
可是,屈辱過後,你仍得面對戰爭而戰鬥!」

「當我們跪下去的時候,獨裁領袖便產生了。
當我們不會反抗的時候,奴隸便產生了。
當我們不會質疑,騙子便產生了。
當我們太嬌慣,畜生便產生了」
如果ramp up唔到, 下次打波的三國既時候, 就會更加大獲.
唔樂觀, 呢點我同意, 但絕對唔可以叫烏克蘭投降,
否則必然三戰. 詳細自己睇#233
所以我話, 政治係無永遠既敵人.
我記得之前有人話, 正常既共和黨友唔會痴埋佢度.

https://www.foxnews.com/politics/pompeo-doesnt-rule-out-serving-second-trump-admin-doesnt-comment-jobs-ive-not-been-offered

就睇下Donald Trump會揀咩人做副總統同國務卿去參選.

敵基督未輪到佢, 佢係大淫婦咋
今日嘅羅馬天主教影響力大不如前啦,邊有人聽佢老點
理想係佢做總統,彭斯做副總統,Trump 做國務卿
話說, 23條唔知會發生咩事, 如果連登真係死左,
仲可以去邊度開POST?
你仲癲過K巴
法國攝緊入去亞美國防
不過我覺得主要目的係穩定亞美vs亞塞
放心,一個咁好用嘅認知作戰平台,港共基本上唔可能主動搞死。
我相信俄國無得回氣, 一路消耗, 係美國落意見得嘅情況
會盡力搞到變香討
直接用網絡長城包埋香港
咁基本上得返大陸討論區
俄狗侵略,唔出聲,哈馬屍殺咁多人,唔出聲,而家夠膽死叫人投降
真實情況係點, 唔會有人知. 因為自己圈子關係, 每個人睇到的嘢都唔同.

喺網絡已經被5毛, 文宣, 各種有意認知作戰污染下, 邊個思潮(appaesement, 主戰) 會係現實世界的主流? 網絡俾唔到答案的.

但我哋目前只知道的, 係歷史講過俾我哋無數次的教訓: 人類歷史咁多年來, 獨裁者, 侵略者的野心, 從來都冇變過.
黑暗教宗
其實高登個server係咪香港?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞