[D736-] 抗俄衛國 178: 烏克蘭衛國戰爭兩週年

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
對住癡線既人只有比佢更癡線先有用
文明其實係建立係野蠻之上,文明唔係憑空生出黎,所以文明用唔到時,就要係倉底囉番野蠻出黎用

當然個倉入面一定好多蛇蟲鼠蟻,但終有一日要用一次。法國都決定開倉,雖然暫時未知幾時,但講左出黎,其他鄰居都會有行動。

當成個歐洲都決定同布丁狗玩野蠻果陣,條狗就會立即想轉番做文明人,歷史既野永遠都係咁
婦女投入生產⋯⋯我get錯咗啲意思
其實我應該一早睇番二戰前蘇聯的陣亡數據, 一睇就明呢個野蠻國家為佐贏一場戰爭, 可以有幾不計代價與傷亡, 能夠幾冇底線.

宜家的傷亡數字, 對俄羅斯而言仲喺呢個賤民, 野蠻國家的容忍範圍內, 唔好聽咁講, . 佢哋有過死全國4成壯丁贏得一場偉大戰爭的光榮歷史, 打兩年先死40萬, 根本濕濕碎(於佢哋而言, 贏得戰爭就係光榮, 唔理代出幾多代價與犠牲), 連2戰損失比例的一個零頭都未到
今次巴打冇get錯喎.

你慌普京唔會為佐長期戰爭, 婦女都要被自願投入巴打意思的"生產"咩

為佐偉大的俄羅斯對抗西方世界的長期戰爭, 生產同"生產", 婦女都要做
法國AASM Hammer
續#453的數據分析, 反映出俄羅斯人普遍的心態:

只要戰爭取得最後勝利, 即使如2戰一樣, 付出犠牲全國接近4成壯丁的高昂代價, 俄羅斯人都只會黙黙接受, 慶祝"偉大而光榮的勝利", 然後普京繼續政權穩固, 並準備下一場"偉大戰爭".

相反, 一且"戰爭失敗", 任何喺呢個土地上的政權都馬上面臨崩潰命運, 最近的例子就係"阿富汗戰爭": 阿富汗戰爭拖垮前蘇聯國內的資源, 然後在被迫撤軍. 其實就係戰爭失敗, 撤軍不過係好聽D咁解.

我對美國在2021年從阿富汗撤軍亦係同前蘇聯當年失敗一樣睇法 = 美國喺阿富汗的戰爭失敗了, 同前蘇聯一樣, 俾地頭蟲玩到超出成本, 自己棄game.

對前蘇聯的阿富汗戰爭其實我係有疑惑: 點解前蘇聯當年唔喺佔領阿富汗後, 用番普京2022年全面入侵烏克籣後的同一招手法清洗阿富汗人口? = 強制遷徙阿富汗全境人口換血, 唔遷徙同躱喺山區的塔利班就有理冇理, 見到就一律殺乾殺淨.
應該唔重要喇 都已經唔更新
金仔做樣嫁姐 佢又唔係用宗教治國
全世界冇人支持同情佢

比人一打就滅國
金仔玩到steam 玩過total war 三國志 信長
知點做
一路想開post討論呢啲
不過太冷門怕白費心機
被人介紹完‘人間牧場’本子
我已經好易心邪
唔會, 我只係唔識啫
當無晒炮灰, 你仲要軍需生產做乜春?
有咩心唔心邪, 當年東歐劇變, 上百個男人強姦幾十個女人,
直到成班女人個個大肚, 然後逼佢地生完仔先放佢地,
然後將呢種行為美其名為種族淨化.

歷史只係不斷既循環.
隔離post巴打話:

懷疑真實性,K-554係太平洋艦隊嘅,又唔係黑海艦隊,無端端唔會玩潛射導彈,除非做實彈演習啫。最近嘅演層新聞係中俄伊三國係阿曼灣嘅聯合軍演習。但呢d區域演習照計唔會試射R-30呢種洲際導彈嘅。成單野好多不合理位。
呢個係自蒙古帝國一路繼承下來的傳統啦
https://twitter.com/new27brigade/status/1768783888531554527?t=TKQ6jtYiwLY2GNHAvKxCHg&s=19

更多海外僱傭兵,為俄羅斯打仗的資訊。

一個月8.5萬新台幣,對第三世界的人而言非常誘人的薪金。
所以烏克蘭開始炸煉油廠.
死左唔使咪唔使出糧
烏克蘭上前線嘅士兵好似都有差唔多兩萬港紙
所以D僱傭兵咪送去砲灰部隊, 出少好多糧.

但第三世界的貧窮程度, 係會有人明知9死1生, 都甘願賭一舖: 賭運賭贏佐, 打完生存下來, 返回家鄉就衣食無憂.
所以我話佐: 一日冇辦法有效地切斷俄羅斯的War financing能力, 普京都會有源源不絕的砲灰, 持續佢的人海戰術.

但我係想過最中二, 極端, 邪惡的對應方案 = 幫烏克籣做到盡, 真係用呢場戰爭, 清洗埋第三世界的低端, 野蠻人口. 如果普京有本事招募哂幾廿億第三世界人口當砲灰的話, 烏克籣就真係物理上, 喺戰場殺光殺幾廿億砲灰!
美國會先一步隊冧香港....
呢日愈黎愈近
烏軍用無人機炸煉油廠vs俄軍用無人機炸西方軍備,邊個戰略上優勝d?
戰場外的事, 交俾提督你哋想啦.

小弟只會喺戰爭, 戰略與戰術角度, 想打贏眼前敵人的方法: 只要將眼前的敵人全部殺光, 不就是一場戰役勝利了嗎? 當不斷累積戰役的勝利, 喺物理意義上最後將敵人的全部有生力量都殺清光, 那戰爭不就是勝利了嗎? 戰爭呢個process, 本來唔係應該咁簡單咩?

總之就滅絕令啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞