Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (125),新手請睇#1-2

972 回覆
3 Like 4 Dislike
求推介
around 6000-8000 budget
文書機用micosoft office多/上網/睇片
但想輕少少因為要成日拎出拎入
麻煩晒
18k夠買台版asus 2023版 g14 4080
不過要有朋友去開台灣先做到
石唔石以用集運?
*可
各位巴打, 想買部摺機
睇緊surface pro 9 同 Asus zenbook flip 14
邊部比較好
遇過,等咗半個鐘之後強制閂機,再開機等多一兩分鐘就搞掂
行錯 silent mode?
有冇ching知邊到買z13 4060最平
除咗淘寶同台灣,想換咗部g14 2022佢
港行官網20k , price.com 舖 18xxx
大陸水14600 人仔
搭單問如果剩係日常睇片上網同用黎玩下帕魯
呢部係咪都夠做?
夠做 , 不過預畫質唔可以較好靚
咁請問如果加多小小想起碼有xbox x版級數有咩選擇?
xbox series x 大概等於 desktop版3060ti

而3060ti 勁過4060少少,一般laptop 4060大概係滿血版9成 (laptop 65W等於滿血版80% performance)
所以我估xbox series x大約係laptop非滿血版4070

咁就唔係加多少少咁簡單了
想問dell g系列2024有無話幾時出?想買g15,但又想等埋佢出2024版先決定買邊部
ASUS ROG Strix G16 (2023) (240HZ,
I7-13650HX, 32GB+1TB SSD, RTX4070) G614Jl-
N4235W

香港買呢部15390大家點睇。。用緊部腦突然死左
有諗過買張hkexpress來回機票去台灣買都仲平過行貨
所以貨不對版都冇得退?
好似話啟用咗windows 就無得退 但係一開機唔特登set又會自動activate
姐係要萬幾兩萬先夠?
1萬蚊走唔甩啦

起碼買4060 但都夠玩晒主流遊戲如果唔追求最高畫質
華石又開倉
10K以內係咪都係7945/7940 + 4060 呢個組合
天選5pro Intel 派就13980hx / 14900 , AMD 派就7940,7945
華碩做G16優惠 話就話18000-2000
不過睇真啲18000嗰部變左4050
真係CLS
$18000 4060白色
$16000 4050黑色

但重點係豐澤幾時有得買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞