Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (125),新手請睇#1-2

972 回覆
3 Like 4 Dislike
想問下大家意見,應該點揀好?
1. Zephyrus Duo 16 2023 (16吋, R9-7945HX, 64GB Ram, 4TB, RTX4090)
2. ROG Flow Z13 2023 (13.4吋, i9-13900H, 32GB Ram, 2TB, RTX4060) 另加 XG Mobile RTX4090
退
美馬都唔係樣樣有DHL AWB
一般係講收到件貨後, 需要幾耐之內會退錢
唔會話2星期以上, 2星期以上即係幾耐? 3星期? 1個月? 1年?

記得問清楚
duo16
退錢前 條數仲要自己找左先
用信用卡就係咁, 睇你幾時截數
就算個order 正常, 隨時一出貨無耐可能貨都未收就要找卡數
美國既巴打可以考慮呢部靚文書機

$799.99減到$499.99。 優惠期重剩一日多少少。
我都訂左部俾屋企人用。
deal is back

台灣有價了
香港hkd14000
用ryzen7 4050 16gb ram
香港代理稅
外國個邊話好多人話cut左單 oversold 留意email
FYI xg mobile 4090 performance同laptop 4070差唔多

但兩個選擇定位差好遠喎,z13可以帶出街
但台版冇4070版 今代4060 performance 差過上代5%,想要4070版要交智商稅
咁好似Zephyrus Duo 16 performance 勁好多,其實我想要效能之餘仲想要用到觸控筆
其實呢代唔太值買,CPU只係上代馬甲,GPU又係用番NV 4000系無upgrade
第一次 bestbuy, 想問下大家點樣買? 轉運倉又唔送
係台灣asus買可唔可以透過buyandship做轉運
我有朋友係美國幫手
我諗都冇咩集運係幫到手,你可以試下myus 但運費未必平
buyandship 代購 6%+運費
順豐好似可以美國集運
Bestbuy 出咗名block 集運地址同外國卡
唔係美國居民好難買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞