Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (125),新手請睇#1-2

972 回覆
3 Like 4 Dislike
多謝ching 有折好似幾抵屌,只係重過Zenbook RTX3050版 0.1kg
散熱都好d,打機都開心d
今日搵咗人check,佢話主機板燒咗,要換過嗰,要俾2300
雖然唔知真定假,但照俾佢算
仲有個分別: IPS mon同Oled mon
thanks ching 請問有冇經驗Bestbuy點轉運到香港
係香港買notebook嘅話係唔係建議上外國網站買,會抵好多?
有冇牌子有國際保養?
另下有咩網站可以望望,想格下價
我兩年前用ebay嘅bestbuy 再用paypal 信用卡,轉去buyandship買
依家唔知點
多數都係amazon us 同bestbuy us
around 平 4000左右
好似有1年保, asus機only
國際保一年都有都當佢冇
搵buyandship報價 之後等同埋比埋運費就得

利申:之前透過buyandship買g14
新買左部notebook打左陣機閒置左2-3個鐘再開,入返隻game勁lag 有冇人知咩事?
係咪啲顯示卡問題?
預算$12000,想買部文書為主,加少量遊戲,同埋散熱好啲嘅機有咩好介紹
睇#1 dell g16(13th gen)個spec同價錢都唔錯,美國官網賣緊$1449,有13900hx, 16gb ram, 8gb rtx4060, 1tb ssd
睇下係咪𨍭左igpu
想買 ASUS ROG Strix G16 2024 4080

或者

Zephyrus g16 2024 4080

但森林 唔見有 想問下係咪不定時出架?

有無其他網可以買到?唔想買港行 太貴
打咩機 我部strix g 16 打lol 一開始都lag
之後check 返原來係用咗內顯 無用n 卡
再check 原來最咗最低供電
較返啱即刻無哂問題
係呀 唔該晒
一律amazon g16
msi:係13代i9
asus 係14
asus 散熱好d 同造工好d
終於買左 ASUS ZENBOOK 14 OLED 2024
諗左兩個月
請問買咗幾錢?
edu store?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞