Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (125),新手請睇#1-2

972 回覆
3 Like 4 Dislike
周不時都有買滿XXXX錢減XXX既券
G14 G16想買行貨既朋友
誠哥減一千
痴線埋單唔洗9k
有冇文書機$6-$7K 筆直 要輕d 帶出街用 公司機thanks
暫時好似都無咩軟件用到d AI 核住
唔見有promote
zenbook 14 ux3405ma 水貨 https://www.price.com.hk/product.php?p=612859, 自己買 6100 人仔
或者 zenbook 13 6800u https://www.price.com.hk/product.php?p=550905
14吋新u 32gb ram 1.2kg 重
輕薄機呢期佢玩晒
去jd 香港facebook , 有link
Asus 之前有一部感覺好易壞 但係輕同型既 btw 巴打
係app 搵極都搵唔到

唔該巴打
我聽同事講大陸買ASUS機係送一世microsoft office
請問係真定假?
其實依家買notebook, CPU 係咪都係揀intel core 穩陣, 唔好買ultra 個隻?
Zenbook 靈耀 就一定有送
vivobook 無畏就一dd 款
之前買無畏15pro有
上年買左部rog strix g17 (2023),尋晚一定要我更新。一開機就問yes or no 更新bios, 更新到25%左右就突然熄機,自動重開又loop過。選no又一樣loop.
Download個更新檔入usb都一樣更新唔到
可以點整?Thanks#pray#mous
點解
Ultra伏咩
zenbook 有,連家庭版office
有冇rog flow x13 2023 7940hs用家巴打可以講下個mon質素如何?
taobao賣緊12000但竟然唔係全貼合mon
香港/國際版係咪全貼合mon?感激
唔好意思 想搵下打機用嘅notebook
大概打LOL APEX R6 Elden Ring Witcher 3
Budget大概13k-15k左右
感激不盡
想買部多工做野機,會用到ps, autocad, blender, unreal 呢d ,亦都會打下機,筆直13k-15k,,視乎邊部抵玩啲,請出招
就係想請教下,唔熟

只係本住新野第一水等人試完先
好似係u9贏13900,輸14900
4070唔夠玩vr? 咁大鑊
即係要上到4080?
如果zenbook係淘寶定amazon抵?
美版係咪無送Microsoft office
救師兄幫忙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞