Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (125),新手請睇#1-2

972 回覆
3 Like 4 Dislike
我都想知呢部有冇得加Ram同換SSD
睇BestBuy下面個Q&A有人話可以加多條32GB Ram令到佢total做到16+32 = 48GB Ram但又有人話本身得一個slot焊死咗條16GB...
有1個free slot
咁好似2023抵玩啲
2024係design
係,同埋輕啲
10000-12000
打下機,會用ps執相
最緊要散到熱
唔會打打下hang機
請問有咩推介

幾年之前中伏買撚左msi部垃圾
又嘈又散唔到熱
而家仲壞鳩埋
#3 自己睇價
各位巴打,我見Vivobook pro 15 Oled ultra-9 price水貨平好多,想問下Asus 係咪都係全球保定分開水貨無保先咁平?

唔該
大陸水不嬲咁平 , 叫無畏pro15 , 有2年國際保
賣緊 8999人仔 , 8GB ram 焊死 , 另外有1條ram 槽可以換ram,
有2021 office 送 , 個虛擬dial 要喺ms store download 個asus dial toolkit 先用到
13 到14吋5000到6000
有冇咩選擇
畫到下圖就ok

諗緊學你amazon部2024版定現成2023算
買番黎後再自己轉語言做TC, 加ram同轉條3腳線?
大家好,想搵部平時打到機(主要lol , cs1.6 依d十幾年前既games)同埋會用photoshop ai pr等軟件既notebook,預算約1萬頭左右,請問大家有無推薦
唔該曬
由買到送要幾耐
係 , 好易搞
呢部我開心使用中
唔該曬!輕重我就無所謂,不過依幾部你會揀邊部~
price第一部
我啱啱收到機,㩒更新之後卡左係“updates are underway please keep your computer on” 4個鐘了想問下大佬你有無咁既情況
強制關機吧啦
多謝大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞