Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (125),新手請睇#1-2

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
隻貓係貪暖先瞓laptop
㩒埋咗嘅mon 會食哂部機啲熱 所以default通常係㩒mon會sleep mode
熱之下再有貓砸住就好易傷mon入面啲零件
另外我睇個model scar 16 隻跤睇落有啲脆弱
九成係硬件有嘢壞
Hello咁多位師兄,唔係好識得電腦想請教吓大家
用途:返學打note用嘅文書機(唔需要揼code唔需要剪片)
Budget:越平越好 打算短短地用兩三年
心水型號/牌子:冇所謂
其他要求:續航力好+輕身
唔該曬
等notebook ownership
上moss買 早買開學前應該有得用
大家會買Vivobook pro 定 Zephyrus G16
G16
搵下Zenbook s13
唔該!
收到 thanks
$7000有 amazon
ASUS Vivobook S 14 OLED
前面果部 有ultra 9 真係好似幾抵屌
vivobook 好似係16:9 睇自己鍾唔鍾意
個人鍾意16:10
有 vivobook 16
新post 更新左giga laptop
留意新代理為聯強
有問題就問amazon退返去喇
終於唔係孤兒仔
好事來
Dell XPS 14 Review - Is it Worth the $$$?

https://youtu.be/rEzeHwe5OGY?si=uXxBh3Bq7mOrORGB
唔好買msi,我就係買左上果個部katana 15,然後成日打打LOL, 彈重啟顯示卡driver, 拎上去整左一次都未得
終於換 以前嗰個真係垃圾到不知所謂
不過都會有人怕聯強
我諗住買arous 15 BSF
見到9500,但冇晒貨,有d連頁面都del埋
有貨嘅網站賣10500
一早冇哂
我都買唔到
呢兩部好似唔錯?有無伏?

一部輕d細部d,一部重d大部d實用d
諗住買部電腦返工用,應該前者方便攜帶d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞