Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (125),新手請睇#1-2

972 回覆
3 Like 4 Dislike
請問台灣買手提電腦平香港幾多?
同埋保養方面需唔需要寄返台灣?
資訊流通加上多咗人會做吓功課
啲機個Spec outdated 得太多
自然少咗人買
新果部G16銲死咗落底版無得加。
台灣有32gb,...想買台灣版有咩方法
asus eshop taiwan 有得參考
琴晚台灣Pchome 買rog zephyrus g16有平4000台幣無買到
買左你點樣送番去香港?
保養維修要睇牌子,牙石嗰啲有一至兩年國際保
walk in買唔知有冇貨。。。
唔收hk信用卡
我住台灣
10k內有獨立顯示卡同OLED MON既手提電腦係咪基本上無搵左好耐都睇唔啱
Asus Rog Zephyrus G14 (2022) Laptop: Ryzen 7 6800HS, 14" QHD+ (2560x1600) 120Hz, RX 6800S, 1TB SSD

8GB RAM USD$699 or 16GB RAM USD$799

https://shop.asus.com/us/90nr09u3-m00hl0-rog-zephyrus-g14-2022.html?awc=31828_1711098230_f62e11e95f8aafa86fad70a4f5bc5c08
抵 但唔識喺外國買
今日收到

想問budget 30k 有冇咩介紹,想要有touch mon + 筆
同埋32-64gb ram以上,顯卡越靚越好
係咪完左
係咪完左
朋友幫我去買左,walk in 冇貨,落訂1日有
好似冇左799
巴打 邊度買?有冇link
我喺美國BestBuy買
同Asus美國官網同價
你地凸區啲代理應該會多啲優惠
zenbook duo 睇youtube 好似好正
工程狗想買部notebook畫輕量BIM
盡量輕身有冇推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞