Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (125),新手請睇#1-2

972 回覆
3 Like 4 Dislike

有budget ins14/16
唔太清楚 美馬好似係得一年 要等其他ching 補充
Windows 個動態更新率成日都上唔到 120hz
最後都係開全程 120hz 算
有冇巴絲都係開動態更新率 有冇試過窒
Dell Alienware m16: 16″ QHD+ 240Hz, Ryzen 9 7845HX, RTX 4080, 32GB DDR5, 1TB SSD
USD$1799 (subscribe email 通常有9折,9折完 $1619 )

萬二三蚊 4080 但3.3kg

https://www.dell.com/en-us/shop/gaming-laptops/alienware-m16-gaming-laptop/spd/alienware-m16-r1-amd-laptop/useahctom16r1amd09
好似ok 喎 大家點睇
首先你要有朋友係美國幫手
你有冇插住電
想問咁多巴lenovo loq15 點睇
冇 但插咗電都會上唔到
最後開返 120hz 算
佢個動態更新率嘅 mechanism 係點
應該係setting issue
喺日本網見到部dell inspiron 15 Ryzen 5 7530U 16Gram 512SSD 71800yen
有冇人喺日本網買過
出ins14/16好D
研究完都係香港官網買算廢事煩
請問下各位呢隻有冇咩評價,買唔買得過,主要攞黎文書,run下model,同打下lol咁
另外如果要係bestbuy買係咪都係要搵集運,buyandship之類個啲?
Bestbuy 要集運 但小心被ban
5000 budget 主要文書用 睇yt 打機最多都係lol
諗緊Vostro 15 3520定ins16好
感覺spec唔差得遠

and依家係已經唔會包MS office要另外買?
asus tuf 成日screen freezing可以點搞?
其實冇得搞, 入門機就係咁都係轉R O G系列啦
小弟新手想請教下宜家rog g16可以邊到買到 我宜家係東京旅行,會唔會係東京買平啲?
台版最抵,同行貨國行一樣2年國際保
如果去台灣旅行買可以退5%稅
睇吓有冇bios update
Ins16 > vostro 15
好似最新睇了 睇過晒my asus ,amd ,個啲
正路你唔使裝igpu driver
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞