Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (125),新手請睇#1-2

972 回覆
3 Like 4 Dislike
真係好抵,但集唔集到運?
美國有朋友先得

Dell us 一直係平賣
咁算lu
想請教下大家
acer Helios
16吋 WQXGA , 240Hz
i9 13th
rtx4080
32gb Ram
2TB
2060usd 算唔算抵玩
冇保喎
有兩年啊 本地行貨
sorry 慣左用usd計
hkd ~ 16200
2024版唔係換左mini led同14900hx咩
2023冇喎
但價錢差太多
請問下大家
best buy 係咪 Asus ROG G14 2024
想入手部俾細佬做生日禮物
我淨係知佢有玩開LOL同睇下片
或者有冇邊部好 求推介
部rog zephyrus g16開個android模擬器都差唔多90度係咩問題
今年部豬16真不錯。
價錢都差唔多。
散熱, 加銅片藍貼。

用wd無禁熱。
你可以搵d集運公司報價,佢地有方法
https://www.bestbuy.com/site/asus-rog-zephyrus-g16-2024-16-oled-240hz-gaming-laptop-intel-core-ultra-9-16gb-lpddr5x-geforce-rtx-4070-1tb-ssd-eclipse-gray/6570222.p?skuId=6570222

ASUS ROG Zephyrus G16 (2024): 16" QHD+ OLED 240Hz, Intel Ultra 9 185H, RTX 4070, 16GB LPDDR5X, 1TB SSD
Best Buy... USD$1749.99 ~ HKD$13700
好抵
G16 2024 其實係咪真係好正好吸引下
正呀不過best buy 好似集運都唔得
你打機開咩setting
我淨係玩fm very high 用balance mode都會throttling
開performance mode無反而仲lag + fps drop
今代散熱好似無咩進步
Fall Guys Overcook 2 開最高畫質
Cities Skyline 2 開 1080P 低畫質
之後用 Optimized Mode 玩
想請教即係要比運費?通常幾多?
最近都睇緊notebook依把fullfill budget
想知係咪買sold and shipped by Amazon.com嘅都係有機會有伏
其實呢D睇彩數
Budget $15000
要打到機 槍game 同剪片 同埋多硬碟容量
要喺香港買
要有demo機 實物 試機
有冇咩推薦
其實唔需要特登加

依款插左邊 slot 個溫度仲低過右邊原裝 SSD 嘅溫度

你搞散熱不如搞掂個 Firmware 先
CPU 定 GPU?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞