Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (125),新手請睇#1-2

972 回覆
3 Like 4 Dislike
京東有直運,打好香港地址俾完錢等2日收貨
記得搵京東自營嘅舖買
而家物流係京東全程負責,香港段都係京東自己派
不過佢地pack 嘢有時好單薄 網上買就嘢係咁。。
萬一撞崩咗可以搵客服搞
唔係度度都會好似日馬pack 到藝術品咁款
如果真係唔放心咪買行貨
2日送到 搶左部4060宜家任買了, 完美機
豐澤呢部 Vivobook Pro 15 D6500QE RTX3050Ti 今日發現冇咗了

咁啱見到其他做緊減價,如果係呢堆有冇一部係啱到我嘅需求,唔該巴打
Ok la
腦場?
你個間唔係真直營
Amazon,直送香港幾好
如果有需要討論大陸機 麻煩自行開post la
想問1kg樓下有冇邊部好
做吓文書嘢 唔會打機嗰啲
lg gram superslim香港係咪冇行貨
我見Amazon 有vivobook 16 行13900H +4060
都係1.1k 鎂 不過唔送香港
係咪同差唔多spec嘅 TUF ROG比 都唔會太大分別?
Tuf / rog 2024?
G16 4090除咗飛台灣仲有咩方法買?
搵咗幾個台仔網淨係收台灣卡,有集運都冇辦法買
試下evertus 代購囉
everuts

想買lg gram可以係amazon睇下
superslim見過係bestbuy有做特價

佢唔係個個系列(ROG/TUF/vivobook) 都有呢個組合?
唔同系列 同一/差唔多 spec 有無咩分別?
No

Rog & tuf 上hx
麻9煩CPU GPU都切幾十塊出嚟
10K有無AMD抵買之選
唔想部機噴火
vivobook 新款ultra 9 都係差吾多價
https://www.price.com.hk/product.php?p=614528
華碩有出新款zenbook s13 用新 ultra 155u CPU , 可以睇下
搵唔到邊部有顯卡 又抵玩 幫你唔到了
Ultra u系得2個P core,伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞