[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike
halsin比人秒殺,想睇對白搞到lae'zel變敵對被逼要殺,click錯對白拎唔到shovel,都冇回檔 接受了這就是人生
之前隻GAME新出果陣, 用遊俠玩到ACT 1 一半, 之後好撚忙擺低左
上星期新個野蠻人玩, 一口氣完成ACT 1
野蠻人多好多對話OPTION, 郁D就輕鬆嚇疾人對話方面遊俠都唔知做乜撚
low cost cosplay有bg3工商
刺客要識造優勢先勁 慢慢摸啦
我第一round榮耀30個鐘死咗而家第二round 50幾個鐘爭兩隻boss未打
玩左50個鐘仲未過到act1
依加仲有無方法招到明薩拉但又唔屠村
而家可以唔屠村就招到,打暈佢就得
姐係殺剩佢 照救熊人行善線就得?我上網睇話依加打暈長休之後就當死左
一定要短暫憎意先至可以,如果係第一次玩建讓sl睇劇情,睇完之後load返去前面然後唔講嘢直接打佢,非致命打擊打暈佢之後長休,返去嘅話見到佢一個人企喺度對話唔到就成功
其實佢無乜劇情好hea
可有可無
重點絕對唔係佢有無用
ps5 新手 想問下點樣可以將D女變成著3點式
依個唔係舊patch嘅情況咩?
我見最新個patch話改咗用正常扑暈都唔洗死(未試唔知實際係點 入唔入到隊之類
一開始招左法師 同 牧師 就去主線同打哥布林

後尾先發現原來有勁多人冇入隊

仲有隻女半獸人 同 紅色人 想招 係咪己經冇機會?
係營地個商人 整盲左我隻眼 就走左
點樣可以搵返佢
只要你可以傳送番去果度附近就應該仲有機會。
呢隻好陰濕 無想過要1打2
3lv去打差d就團滅

榮譽模式都有有挑戰性 有d boss要改變策略打
個熔爐守衛用場地陷阱仲難打 全部人用鈍武器+速度藥水去打反而容易
痴撚線beast master遊俠隻蜘蛛加左魔法護甲之後有20AC
要應承幫佢先,跟住偷佢野temp hostile再打暈佢

過程都幾煩
honour mode 啱全家轉職,疊職都ok
act3 會見番 整盲左會再比番隻眼你? 可以睇隱形 幾好
個+3 擅長邊度黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞