[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike
姐係邪念一開始係完全無隊友?無影心 魔法師個洞又無人
養雞人又唔係個籠到
咁樣連一開始啲墳墓強盜都打唔到
咁bug? 應該係中間慢慢殺架wo
所有同伴無哂cls bug 搞到我得一個7血邪念去打墳墓入口 一下俾人打死咗就end game
入到下城區好似成日郁啲就打鳩人咁 係咪正常
唔搞咩故事
簡簡單單暴力埋尾
https://www.youtube.com/watch?v=qUFMQoAXEpQ
dride中shadow curse個cutscene未見過.另外原來有得整召喚魅影杖.
同埋冇帶Wyll救Mizora,原來有把咁型既刺劍
新人想問盜賊build

依家4lv到 網上大部分人都推兩把手弩 可以一round射幾箭

5lv就轉職遊俠

有冇高手玩過盜賊開局可以教下小弟?
我都miss左把劍
買啦 佢既內容生已經等於2-3隻game
死靈法師好似一接左任就要即刻做
有個任要在監獄救人,都好似同長休有關。
steam之前有折都唔係減好多,依家買都唔會唔抵。
飛龍巖監獄果個黑人呀嬸?
用邪念都係同其他一樣的
隊友都係果啲位同樣方法招
只係邪念自己有獨立劇情
唔知係個城啲人特別串定點
真係忍唔住手
係不過佢都係減好似10%, 以佢既內容量黎計都仲係好抵, 想玩就買啦
新手問題
我用平衡開局,中間試吓轉咗做最簡單嗰個模式
之後又轉返平衡,升級時係咪冇得再揀兼職?
我覺得係製作果邊懶左/黎唔切
減少左d劇情 somehow逼你打
Mizora把劍我拎到 我習慣做果個角色嘅任 就會拉佢入隊睇劇情 (如果揀唔救 威爾會有動畫俾地獄拉落去 卡拉克會屌鳩Tav你做咩呀
召影果個真係估唔到
完全唔記得左要救mizora 去到先醒起 太多任務好易記錯
我直情落到果度都唔記得,想走去解決某君時,突然彈個提示出黎話叫我去救佢先。
轉咗難度之後去洗點就有
有幾個build 法,一係就係去到6lv之後,三刺客三暗遊,主手揸住把從未射失,受驚開場第一round打曬全部傷害,缺點係第二round開始因為冇二打,輸出會少咗好多。
另一種玩法係上5lv之後轉5暗遊,之後8lv先至升返刺客,咁樣優點係輸出平均好多但係冇咗第一round爆發。不過兩種玩法重點都係要拎咗把從未射未先,力場傷害實在太屈機
諗緊副職轉遊俠定戰士好,我見副戰士都幾勁。

我依家用緊把雙手弩推到哥布林營地,把單手弩係商人到好難刷出黎。

同埋想問下第二round冇二打即係點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞