[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike
魔能爆 我覺得後期先勁? 有左d加魅力調整值既裝 加埋d可以buff戲法既裝 勁大力
主要係當魔法攻擊 中後期d怪多好多抗性 幾有用
我多數用完法術位就短休
休哂兩次就換人 一場戰鬥兩三個法術位差唔多啦
應話話 魔能爆係傷害型戲法最撚強嘅一招
加埋BG3地型殺有機會比近戰職強
但因為隻game buff好多近戰野e.g.加速藥水,力量水周地都係 專長裝備大buff近戰
變到近戰太易玩
做完奧米倫個藥水 拎埋佢隻戒指 然後任務仲寫住叫我問佢拎戒指 然後無限岀問佢拎戒指嘅對話 不斷拎空氣又解唔到個任務

殺完三隻哥布林頭目 救熊人任務地圖仲標示緊三隻頭目嘅位置叫我殺多次

提夫林殺三隻哥布林頭目任務完成咗 但搵佢哋大佬講嘢完全冇相關任務對話 又卡住

其他第一章任務已經解晒 準備去養雞人地圖先發現中晒bug之前啲save都冇事 係今次開咗邪念新save就奶哂野
依排我玩都係唔知咩事
經常性load game/continute之後就crash
好好彩無爛save
依加諗緊直接棄定重玩 好驚重玩又爛多次 好曬心機
當榮譽mode囉
我都係就過act 2先打輸 依家重新出發緊
我屌佢老味新開save又卡左任 其實係咪佢琴日個更新
想知係咪有得跨平台連線?
定係Save互通咋?
save互通only
打Raphael起歌果下毛管戙好正
真......全game係咪得佢有歌?
暗夜之歌都有呀 都係毛管戙
當我知道the power同down by the river呢兩首歌喺ea版本原本係講緊daisy之後再睇多次歌詞都毛管戙
有無邊度有得睇下D基本BUILD 岩岩開始玩 每次升LV剩係諗揀咩技都諗好耐
你玩單職定點?
一直想知道去養育間同落地下會唔會有衝突 因為成日見話未處理好任務會消失 一直都行地下去到2章先返去養育間
如果無揾過守墓人 會唔會影響結局?
暗夜之歌嗰幕睇幾多次都會起雞皮
佢會自己入camp
無 應該得德魯伊條主線會斷
戰士純職(弓>雙手武)
武僧6 之後遊蕩3盜賊 (專長酒館鬥毆)
光明牧/生命牧 純職

淨係呢三個都夠打
想複雜啲可以睇youtube果啲
你唔係玩榮譽mode既話 起碼有8,9套屈機build
我自己係武僧 隊友帶影心,威爾同卡拉克 因為我見野蠻人大部份都係玩投擲流 但係我想玩砍砍砍多D 不過唔知點加好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞