[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike
Act3 Orin

終於搞掂無敵結果界真係太cheat
影心正撚到
30次以上先會,但你正常好難訓到超過30次

終於搞掂無敵結界真係太cheat
改版之後巨人藥真係少咗好多,到最後成個榮耀模式一次都冇飲過原本諗住最尾一戰飲但係最後去咗飲邪惡靈藥
我真係試過
不過係因為我跳蜘蛛落下層
清到去熔爐
先醒起未打三巨頭
之後返去救左肌肉佬 佢叫我殺三巨頭
發現有句對白係 呀封左城啦你入我條team 啦
果下我完全唔知咩事
肌肉佬話唔撚係掛 跟住話佢要親眼睇下先
最後訓一晚佢就會入隊
新手normal打到4lv去茶屋
打婆婆前面啲細怪卡到要轉easy先過到
用緊主角升法+蓋爾+影心+蜥蜴人
想請教下升技嗰啲有無咩推薦
紅帽仔嘅話
搶高地打會易d
用埋街士(warlock)升埋推人果招eldritch blast好易玩
打婆婆前有幾個戴面具比佢控制咗既人,紅帽好似係濕地嗰幾個矮人?
btw thx
俾面具控果班理論上仲廢過紅帽喎
除非你諗住救佢地
我個人喜好, 好鐘意啲守護自然用弓既角色所以起左個Ranger Beastmaster去到lv5
玩玩下覺得Druid可以化獸好正
想起個化獸弓手, 上埋reddit都好似無咩人咁做 ranger同druid好似都唔算熱門既職
想問如果normal其實係咪咩build都唔會太難過?
比隻反擊怪sm
原來有得救
5LV有2連擊會易打好多
我4LV打鬼婆都係好撚卡
應該咁講
Ranger就算係dnd都係冷門職 冷門到L記忍唔住俾個最強嘅分職(horizon warrior)俾佢平衡返 但都仲係廢廢地
但moon druid絕對唔冷門
睇下果d owlbear一下打死大佬嘅片就知
不過druid就比較少玩弓嘅 因為本身冇弓熟練
建議PC 裝左mod好玩好多
pc steam依加仲有9折
另外mouse keyboard 好控d
Ic, dnd 門外漢咩都唔識
預左唔係強
純粹想知道會唔會連過第一輪都有問題
裝哂啲人物美化mod 同埋整容mod 每次同影心傾計都想屌佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞