[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike
係喎, 睇wiki仲有招回血技
今晚玩個時研究下先
同埋你可以分啲藥水比其他隊友,戰鬥入面飲藥水只需要bonus action,你可以每round自己回血
唔駛技能, 最遠有部機, 掂到就完
但訓低再補佢起身 會無左個動作
冇記錯的話,打完交先至要用跳果個技能。
你係咪仲喺一開始第一個場景嗰度?嗰度應該有個位係括約肌大門行出去

但係訓低先補,訓醒果個仲可以食水
以且個問題係當你係咁補住條友唔死
你遲早法術位都會用完,變左又係靠掟水俾佢
只係補住不死,博對面打唔中變相你可以用要主動作嘅法術去做第d野
光導箭,靈魂守衛,命令術,召元素生物之類
博快d打死對面唔駛再補
life domain 都要掌握點support先勁

act 1 回血鏈 volo 介warding bond 手
即係副動2 round 2 buff
尋日玩左半日,
故事去到海灘墜機打完哥布林入村果度

以前同類玩過pathfinder
個系統好複雜超難玩
玩咗幾十個鐘淫遊詩人都唔知自己玩乜上buff冇力打人不斷miss

諗住呢隻再玩返淫遊詩人上buff加弓手唔知好唔好玩
順便想請問下如果想玩大雙手斧
簡單玩有咩職業可以搭?
將影心變做隻狼
救咗,攞埋npc個腦做隊友,但就去唔到個船陀度
有咩可能,淨係打d細怪行過去就得,唔打晒行過去都得
唔知關唔關我視點好窄 睇唔清啲路
個moon好細
今晚再試試
可以wasd郁鏡頭
咪就係 大把人場都清埋最差就咁行都行到啦
係咁行到人地隔離中藉機攻擊?
會唔會係唔知隻GAME 戰鬥果陣會變TURN BASE?
無END TURN 就係咁禁個位個角色都唔會郁
雙手武器正路都係戰士 聖武士/聖騎 同野蠻人
係dnd詩人係萬能插咩都做到d 同埋game有得洗點轉職
咪試下玩囉
牧師好勁的
Ch.1要拎幾件裝
1.奶人上祝福術
2.奶額外2滴
3.奶人上劍刃防護
4.奶人+3暫時生命
5.幽暗地城商人個補血頸鍊

咁開個群補全隊祝福+防護+3 extra life
前期好好用
後面就啦啦隊ok 打手成型都係秒天秒地
或者造水術
雙手武器ranger都得既
詩人輸出就玩sword bard. support改骰就玩lore bard
一路睇唔明
原來唔打都得
終於過倒
打呢隻game唔好飛得太快
真係miss左就睇番日誌要做d咩
呢招野有bug
本身應該只有下一次攻擊crit,而家係只要有狀態就下下都crit 仲要狼本身已經高命中,即係你lv.2 druid已經有個必中既怪物定身術咁滯
呢個bug都好耐
我岩岩都google過見reddit年頭已經有人講緊,咁耐都唔fix
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞