[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike
咁又唔會
bg3除左rule上同dnd有少少唔同之外
改得最大嘅係你好易有齊靚裝 變左好易就變到好勁
我玩完成個act 1去晒所有地方都唔知有冇訓左20次
如果想救佢地,打暈左千祈唔好loot佢地啲裝
有無咩mod建議裝?
我都玩緊beast master呀,覺得都幾勁,有多隻怪多條血,又可以當多半個攻擊 ranger act 1拎住19力巨棍同泰坦弓基本上咩build都好出色,又高攻又穩定又唔食資源,bm如果你class feature有揀馴獸師,仲可以召多隻烏鴉仔幫你致盲,加埋自己隻大烏鴉即係每round有兩個致盲機會 然後有啲對手拎武器果啲又可以召熊黎打落武器,山峽前面果個6lv養雞妹比我打落武器之後變左廢人
唔知有無開心大發現
我都係啱啱先玩
我入左茶屋講真相同鬼婆打
可惜係honor mode而家tavern brawler仲係未加到攻落獸化到 同埋變左身冇左啲日常傾計係有啲可惜
我初初研究聽落都覺得gloomstalker同hunter好似高攻啲, 但bm用落都ok丫
烏鴉同蜘蛛好運既話都幾有輸出
然後我忽發奇想諗可唔可以multiclass令到自己化埋獸, 成場幾隻蜘蛛咁
雖然似乎druid同弓相性一般... 偏偏我又想玩弓 我似乎玩得太偏
無野架喎 遊俠同德魯伊加點相性ok
同埋遊俠本身有弓熟練 你要玩德溝遊俠其實可以
不過想變勁d嘅動物德嘅lv就要高d
係有啲棘... 玩獸化即係你成場基本上都係近攻,弓既作用就冇左,一係你分兩個人一個玩beast master,另一個玩druid lor
ranger beast master 唔係咁岩multiclass,因為隻寵強度係跟ranger lv,lv11時d寵會最勁有extra attack。不過明白ranger + druid變動物同動物一齊打係正。
我殺埋佢父母都未有得錫......
如果係純粹享受召喚流嘅其實ok
同埋normal難度姐 冇問題嘅
你係咪扑過其他人
我一入act 3就埋牙啦bo
裝左mod 無限扑 鍾意扑邊個就扑邊個
冇,一個都冇扑,幾個想埋我身全部派好人卡
Act 1㨂佢係咩意思?
我act 3馬戲團係㨂佢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞