[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike
Divine smite太op
打orin 1 round就完
冇投擲流咁op,但野蠻人可以玩tiger heart AOE, lv6揀aspect of wolverine或者tiger.可以再溝3-4 lv figher/ranger.
武僧最熱門溝rogue,溝cleric/fighter都ok.
multiclass溝2lv fighter通常冇壞,有action surge.如果bonus action冇咩點用可以溝1lv war cleric,用bonus action打多次.想多個bonus action就溝theif
最方便快捷就係武僧
好易玩, 又高速
快起手即刻有得郁, 然後行鬼咁遠直接衝到上去打, 然後一路連打
裝備都無乜要求, 反正用拳頭都得
又唔洗啲咩法術位, 啲氣短休都回滿, 又唔會脆皮
上網睇武僧應該都夠一種點法, 唔洗煩諗加咩點
啱啱開始玩,去到某個主線位話要打,但行行下入左地底仲愈行愈入去埋,打得好撚辛苦,之後先知原來我好似去左中期位而家打返前期任基本上屠城都冇問題

想問問武僧係咪後期都係唔著衫同唔用武會高攻同防啲而家用拳好似仲高攻過裝藍武
打完了 個結局收尾收得咁急
有冇人中ps5 544 error fail to save
pc版唔知你玩到邊,利文頓同飛龍關有幾個npc一交易就會save唔到,只可以用左下交易掣交易
散打宗嘅裝基本上去到act 3先至齊 去到最高輸出
minthara條線有d失望
有d求其
琴晚終於打完第1輪
開HARD CODE邪念
咁後先齊
玩兩玩已經差唔多爆機
其實都幾冇癮
act3聽落好短其實地圖大撚到仆街
有排你玩
個城加埋下水道似乎都冇第一章+underdark咁大,但都算有幾多任務,我都覺得唔係好多人講到咁短。
地圖細但係密度好高
咁其實幾好,好過周圍要行好耐。
而且話明係個咁繁盛的城,密度高先至啱。
屌steam cloud 冇save到我個惡邪save,70個鐘就咁冇咗,問題係我已經唔想再玩多次惡線,好難頂每一次殺阿拉菲爾同埋卡菈克都頂唔順
點樣分act幾
咁好似後期先轉武憎好啲
其實武僧已經係最易玩...
ac3至齊裝可能係嘅
但唔齊裝唔代表唔成型
第一張圖已經可以飲山巨人藥拉高力量
基本唔洗咩特別裝已經幾好打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞