[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike
副職遊蕩多一個副動作 即刻屈到天花板
新手請教:見到隻game攞咁多奬就想買黎玩下,尋日響信和樓下見到有就買左黎玩下,個店員話係日/英版,但係裝完game+update完一大輪隻game都剩係得日文,請問各位師兄知唔知點設定返做英文?
日文版好似露點同扑嘢都閹割哂
竟然有人買
可能副職eldritch knight,有action surge同可以綁武器
真心相信佢 殺左個女人少好多煩惱
點知真係無野煩 都死撚曬
主機語言轉英文試下,uk英文/us英文唔知有冇分。
改主機語言得左,雖然麻煩啲,感謝!
唔洗綁啦 用d會自動番手既咪得
打到唔知要點 又唔想睇攻略
去到卡菈克果到 打死過佢 返到城同個男人傾計又好似殺錯左
企唔殺佢又打唔贏個聖騎

2樣唔打行前d有個山洞 一大堆哥布林又打唔贏
成晚行黎行去唔知做咩
晉升之路同埋茶室基本上都要4lv先至會好打啲,可以去染疫村落打啲哥布林升下level先
game的預設語言係跟主機語言setting,其實合理,因為確保玩果個人係識睇。
但好多game冇得另外set 其他語言就係低能。

enjoy the game~~ 就算日版有野閹左,隻game都仲係好正好豐富。
卡菈克可以殺可以唔殺,我選左唔殺,因為佢係好人,戰鬥又非常幫到手,平時又鍾意聽佢講野。
你而家幾多lv? 有時唔洗同人打淨係去啲未去過既地方都會有經,同人講野同做下任都會有經。同埋周圍執野見到啲書睇完都有機會有經。如果你係2-3lv,可以打染疫村落啲哥布林
海邊有個廢墟,入左去未?
隻game其實要求你睇字 同多啲人對話
基本都會話你知要做乜
除左紅名怪 其實大部分都係npc
包括啲哥布林
隻game你唔打架 打嘴炮一樣有exp
印象中第一章可以做到唔打架到4lv
有冇人有睇班配音員自己玩返bg3
Shadowheart一開始喺character creation 都用咗兩個鐘
聖騎樓上suprise 就ok

個狗山洞係act 1 no.1 難打,算係迫你試用道具
蓋爾用人類定身術 卡菈克劈3-4刀就過到
屌 打完海底先發現未接海浪女王個任
去搵佢就笑笑口咁唔洗搵紅鎚
屌呢隻game d順序真係有d煩
正常,lae'zel都係
咁咪冇得睇劇情
結局疑問
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞