[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike

睇住佢飛落去,然後瞬間移動上嚟
咁癲? 果隻野都有d難打
玩到act3 之前一直無睇攻略咁玩

大概act1有無一齊飲酒
聽聞仲要發現佢驚狼
如果都有做 咁可能你長休多幾次就有
飲酒有
驚狼都有
係無送花

已經係act 3長休左好多次(我習慣打完一場就長休)
玩咗60個鐘仲未玩完第一章 啱啱先準備去養育間
落咗地底以為已經係第二章,上網睇返原來地底仲係第一章,養育間係1.5章
2周諗住執齊裝先昇波,一起步就衝去養育間打劫商人,返轉頭先發現樹林封起左
又要重打
我都試過唔小心過左橋 番到去act1 成地屍
打到鬼婆嗰度準備入去打
有冇人試過可以秒殺鬼婆
之後劇情有冇大影響?
friend zone左
驚狼同送花都有.....我應該就係差冇飲酒...
好感100 friend zone左
屌 我唔知中BUG定咩 救左萬娜 但我一返去佢老母度 佢老母無啦啦打9我 有無人知咩事 個任務提示都話係個女返左屋企 叫我返去搵老母
到底召雷術點用?

佢寫住10回合內再用唔會消耗位

但成日都要用法術位出係咩事?我專注都冇俾人打斷
用咗召雷術/陽炎射線/死者交談之類嘅技
快捷欄會多一欄放呢啲標明可無消耗重用嘅技
要㩒呢欄入面嘅技先會無消耗
如果斷咗專注就會無咗
有冇人試過中投擲bug, 我發現如果用投擲武器作為偷襲既第一下,高機率投完之後唔識回手

之前打相位蜘蛛女王試過一次,投著火矛燒蛛網直接跌落深淵執唔到要reload

跟住打蕈人王仲離譜,最後一下用投擲閃電三叉ko 佢(已用武器繫結技),又唔識回手,仲比隻反骨肥仔執左當自己武器
我想講唔知算bug定設計係咁啦
我爆第一次果陣已經係咁
所以依加HC 我都係第二隻角偷打先 廢事唔識回手
米佐拉正撚到
請問晝明術為什麼會放不出?
一放出來球體就碎裂
跌落深淵有機會在underdark執番
係會咁樣 應該係bug黎,你可以帶多幾把backup野,偷襲就用佢地開場
初見玩HR真係好刺激
無FRIEND ZONE 呀
依家同佢講野, 佢仲係話好鐘意我, 有得KISS
似係游水果個情節畀第二D CAMP劇情覆蓋左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞