[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike
睇攻略係話11級生命牧就有 6環法術學嘅 但唔見到有
因為想副職1級法師學埋火牆術
lv7光明牧
可以係wiki查
https://bg3.wiki/wiki/Classes
一直想講,林地保衛戰打minthara其實好正,但觸發條件太怪,你要爆林地地點畀minthara知,或者救sazza等佢爆,先觸發到.即係你要先做25仔,之後再守城.
最搞笑係halsin話會趕返去打林地保衞戰, 但開打時冇咗影, 打完佢先show up
定其實佢會出現不過有條件? 有冇人可以解答下
條友嚴格係去守德魯依果邊
林地大門d人既生死佢地唔care
打到
不過前提係你果個武器要係武僧熟練武器+不可擁有「重型」或是「雙手」屬性
有冇得唔比君主發現我拎咗錘又可以比沃斯知拎銀劍
我直接踩上去哥布林基地屠村
但見d人玩守林地好似仲正 仲有feel
想問散打僧用棍算唔算徒手攻擊?
Sorry上面好似有人答左
火藥桶係咪可以合成?如果唔係除咗執點樣有咁多?
玩到act3 中咗bug
冇咗同 shadowheart 既 romance scene
無啦啦同我講頭髮有沙
懷疑中咗bug 我轉咗術士都可以用之前做詩人1d12粒骰
夢遊砌沙堡
簽約嗰時有得mute左君主 簽完約就可以問沃斯拎劍
比其他劇情吞咗
Load啦
唔可以
只可以執
你係講緊火酒桶定煙粉桶
爆炸應該係煙粉桶
active 左D MOD 就搞到咩制都冇反應
搞掂
睇返日子都隔咗半個月
(明明我除晒佢啲衫,點解佢仲有內衣著

一周目進攻營攻嗰時先打暈佢已經救唔到佢
幾時先肯開工作坊
patch7有new evil endings同modding tools
Crossplay同Photo Mode整緊
其實想問下 有冇人係爆左機3-4次以上
係唔係每一次playthrough 都會盡量做曬d支線野先爆機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞