[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike
我自己:
所有執到既野除任務野外送晒去camp
camp用唔同種類箱分類啲野
隔一段時間就入去分番類(按種類排序,再shift+左鍵一次過揀晒,再拉入相應箱)
有一個箱專門裝垃圾同唔要既野,拉晒啲垃圾入去,再定期清,一次過select然後揀拾取並新增至雜物,然後就賣比npc
因為唔鍾意第二章個氣氛,加上有好多game排緊隊想玩,再加上第一章每樣嘢都開下每個人都偷下,發現好多空箱或垃圾,所以第二章做少咗好多呢啲動作,搞到好似miss咗唔少嘢 第三章要重新仔細摸索先得
周圍有野執,第三章個公園近水池度我好似執過怪獸定身術同大笑術的捲軸。
呢啲捲好似係隨機?
camp邊度有咁多個箱?
平時路過見到啲唔同既箱可以拾起就拾起送番去camp,係camp箱入面再整理。唔好放野落camp內除camp箱以外既箱,會唔見野
爆左1周目了
諗緊2周目玩多次act1算 好似act2同3都冇咩特別
玩完第二章,做漏任務,彈完琴叫醒酒館條友,唔記得帶哈爾辛見佢,冇咗哈爾辛入隊
我都唔小心死左ja嬸
搞到兩個入唔到隊
黎緊二周目試下儲全角色
發現周目越多,漏做任務就越多
我3周連樹叢隻ac戒都忘記埋
太熟流程一直衝住去
patch six 終於fix shield bash
終於
屌 原來bug黎
一次都無成功過 得動作

update完patch6入唔到game裝咗太多MOD
睇黎要等新script extender
delete咗DWrite.dll同ScriptExtenderSettings.json又入得返
暫時全部mod都冇問題除咗個視角mod, 要等update
有咩好用mod 推介
新手想問下大家PS5係咪得單次存檔模式
依家更新左咁多次係咪可以當新game玩
必裝:
Wasd mod, native 視角mod
Party limit mod

基本上nexusmod 最top嗰啲全部都值得裝
唔係呀 可以save好多架wo佢自動save就幫你save個新架
唔知係咪divinity original sin 2 唔夠exp 畀人詬病得好緊要 我做撚左9成任務到最後都仲爭好遠先可以升爆LEVEL...迫人無啦啦屠村

今次BG3, ACT 3 開波無耐已經 MAX LEVEL
150小時仲未爆 聽日冇得開FF7住喇
諗到嘅buff都落晒嘅香腸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞