[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike
pc版
今日一開game 無啦啦成部電腦freeze咗
要㩒實power制重開
不斷重開機都係咁入到game就freeze
留名
有冇巴絲用xss玩 會唔會lag機或者FPS低?

利申 得xss 屋企pc跑唔郁但又想玩
玩到,30fps, act 3 25-27fps左右,可以自己睇片
https://www.youtube.com/watch?v=XIJXAd8xFok
LM
係時候upgrade部腦
好 唔該巴打
屌依家ps5手掣有d飄移
玩得好辛苦
終於殺左666.... 但之前我記得係殺左佢個old enemy,但666返屋企時佢又陪埋一齊,仲做埋保鏢 但我critical success又可以說得佢幫我手,即係唔係contract限住佢要幫666喎,莫名其妙。
你地過左honor mode未?
家陣打到下城區11lv
唔好亂簡dialog 應該都唔會出事了touch wood
bg3仲係steam最多人玩第8位,有十幾萬人玩緊,相信加左日文有好多日本玩家
lm
想問下有冇人知道我要點樣將個save畀我個friend玩?我同我另一個friend一齊玩咁多人遊戲但係嚟緊嗰幾日我唔會玩,想掉個save畀佢玩,係咪直接開返我個local file然後copy place畀佢就可以?
玩緊 唔覺有問題
柏德3第一章都未玩完
但見原罪2史低都係入左
主機最佳化做得幾好
反而係控制 用過mouse keyboard 返唔到轉頭
用手制成日按錯去偷野 執野都好麻煩
過左 但act 3 冇乜心機 就咁speedrun 完
backup save去雲,然後你俾個acc你個friend log in咪得。
keyboard有alt, M, I呢啲一鍵功能真係好方便
執野要用左菇L3 再㩒 還可以
偷野 我都覺操作太煩所以唔偷 就咁明買明賣算 又唔覺好缺錢
新手入坑想各巴打指點迷津

目前打左十幾粒鐘,3lv,盡量咩路都要兜一兜,有5個朋友,宜家行街行到去晉升之路附近有個任叫同聖騎士對峙5lv但發現完全唔夠打,想問中間有冇miss左啲咩會差咁遠,同埋一路行一路都冇怪打嘅?

定因為我係詩人可以說服到啲npc 唔洗打交搞到冇咩經驗值

Btw 呢隻驚我有返2000年代玩rpg回合制同online game feel,精神時間房
冇random encounter,所以係冇得刷lv,一路玩同探索就會升lv,說服skip戰鬥一樣有經。打唔贏可以去其他地方先。
不過3lv其實都打得贏。疊木桶/秘鎖術封左隔離間房,等隔離條友冇咁快過到黎。之後用影心狂用命令術令個聖騎士掉低把劍,成功佢先會黎捉你。之後就易打。你可以執左佢把劍畀laezel或karlach用,打痛d.
再保險d就佢捉你入cutscene時,換人打偷一下雞入戰鬥。
原來可以咁玩不過我隻影心好似冇揀命令術
隻驚太多技能,玩左十幾個鐘真係玩唔晒咁多同唔知有咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞