[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike
私心講 dnd5版本身係簡化左好多野 而larian再將一d好麻煩嘅位或者唔好玩嘅位簡化 但又加返L記傳統地型殺 高低差咁 所以新手都可以快上手

好多跟到十足嘅舊系統 例如pathfinder 果d 係會好複雜
如果想做輸出位
唔好揀法師
但想玩功能型 建議預言系
諗住推honor mode
依家諗影心做support healer,minthara tanky聖騎,karlac fighter? ,同法師
上yt睇大部分都水電工
然後每次升級都要睇一輪再諗一輪。
帶住老鼠果個光頭佬唔係stone lord咩? act3海灘兩派人圍揪,其中一方話係stone lord手下,但我帶光頭佬去,好似冇人識佢咁
Pathfinder 一時實時戰鬥一時回合戰鬥
好難適應
就爆機先黎換電腦 點知冇左個save 灰撚左
重新玩過輕鬆D 開最簡單模式咁玩反而輕鬆左試多左野
雖然可能難度一調整就唔work
steam唔係可以sync個save上雲咩
正路係,但我新機重裝完之後得番day1 個save
唯有重新輪迴一次
玩飛彈 開場即刻衝去沃金旅店救人拎火花杖,然後衝去地底買飛彈鏈
睇下你想純法師定係點樣,想玩水電基本上都係2牧9術1法,我自己就唔會當呢個係法師嘅
買左隻game咁耐終於有時間開黎玩
入極都入唔到steam搞一大輪先拎返個acc
入到去先見到原來係俾人爆左
有我張卡唔用仲自己入200蚊走去買cyberpunk
多數混職啦
純法睇過好似唔勁得去邊
我玩咗5次覺得法師玩邪術混職用魔能爆最全面
如果可以直頭法師都唔要,轉撚晒邪術+術士
純法可以用最強防護技globe of invulnerability
無敵結界+專注藥+秘法門可以直接無視大腦頂啲龍&敵人
純法係玩控制,輸出只係錦上添花
有冇build抄下
有冇片可以參考下
即係你攞得番個acc仲賺左隻cyberpunk?
可以咁講
可以參考下
但我自己有啲唔一樣

https://youtu.be/DsGBczoAN04?si=hs-e9Ep3iRj9KF5O
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞