[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike
隊友icon有升lv掣可以禁
新手一問 玩緊第一章 係營地瞓覺會唔會影響到劇情進度㗎?
唔會
第一晚瞓覺 然後就自動入左劇情 仲話如果第三晚都未搞掂腦入邊舊野就會比佢殺 嚇到我唔敢再入營地瞓覺 但係幾隻角色又成身血
又唔係話完全無嘅
如果已經同八婆德魯伊講過野
又訓得太多次
翠綠樹叢會封城
暫時殺左叫我去佢屋企嘅巫婆 同埋 血洗左地精營地 見埋魔鬼
d AI load好耐 好似load左好耐上唔上樓梯咁
唔會,youtube有人試過
honour build係
主角 charisma eldritch blast
吸血鬼 巨人弓gloom stalker
重甲牧法
牛甲散打、投擲、炸彈人

其他run 都係同你講差唔多,但吸血鬼個build 一定係core
有時可以成個場清曬都未到其他人入場
係,其他關間中有呢個問題,但呢版係特別嚴重。
我第一次打果時,打成粒鐘都仲未打得完,又有條友上左屋頂,於是我果斷load 舊save再試.... 又係有條友上左屋頂,始終要出屋打,敵人唔強但要打好耐先打完。
Ancient oath paladin 點先可以勁啲
smite用晒啲spell slot
其他輸出就好廢
加油,隻game內容真係好豐富,無端端有個路人行埋黎都可能係一個重要quest。

好似我在城內行街,突然有人衝出黎話我個隊友係不孝子要開我拖,我見佢係有頭有面的家族咪叫佢坐低飲杯茶食個飽傾下囉,點知講服左佢之後就搭單話我知第日要打大交可以

所以我行好人路線人盡量唔殺人。
我可能會玩好多次 第一次盡量唔殺人 之後玩會想行屠城路線
答案就係慳番d法術位出至聖斬
哦明白,只係未升唔係唔可以升
放心,呢類唔計做甲。
thx bro
見好多技同裝都有e個判定,諗緊係咪要裸體先食到
點都唔會要裸體,至少仲有裝備畫面人物圖像右面的底衫褲同衣物~ 你唔想俾佢地著就另一回事啦~
sor 我講個個係唔著左邊個行護甲
初初以為paladin好用得rest完頭果幾下勁
好撚勁wo 可以食藥回法術位架ma
邊隻藥 可能miss⼀⼃⼀⼁⼀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞