[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike
可唔可以唔帶佢?會唔會又一路行一路扣血?真心好煩
人地開到聲 咁點解唔放咗佢
撳咩掣放?可能我眼殘睇唔到
可以照同其他人romance
去到某個位會要你二揀一,揀返影心就得
你去物品欄揀提燈會有多一個制可以㩒
啱啱新買game 2日
第一次入到病村就野都唔講直接屠殺哥布林,仲殺埋嗰三隻巨魔
咁晚係唔係好唔正常?
新手一問
隻game d營地補給係咪可以無限刷
係.而且補給好易執到
冇咩問題
新手玩

逸聞詩人啱啱5lv 有乜嘢兼職build 好用

同埋魔導士點build 好 硬係覺得威爾好廢咁
仲有啲垃雜嘢想問我有啲鎖匙冇入到鎖匙扣 要點塞返佢入去 個袋好亂
第一章未見到邪念 點解咁多人二週目玩邪念
威爾中後期會好大力 未齊裝je
lore bard其實唔洗兼職,兼職最多都係兼1-2lv其他.同埋lv6有magical secrets可以畀你學兩招其他class既spell.
warlock主要靠eldritch blast.純warlock去到後期好勁. 想兼職既話可以兼bard,paladin,sorcerer,因為都係用魅力.又或者兼其他lv有extra attack既職,因為pact of blade既extra attack係可以同其他職既extra attack加疊.
fighter係最屈multiclass職,任何職加兩lv2 fighter都冇咩壞處,因為有動作如潮,另外可以用到所有武器,用到中甲.純fighter就最屈.
邪念即係有故事背景既自訂角色,做唔到隊友
幾時先去幫村菇王殺矮人? 做完啲矮人任先?
係唔係咁樣就可以收佢入隊砌?

如果我無記錯 最穩陣就係現在去殺紅哥布林
聽日就擒上天花板偷襲佢
新手一問依家第一章熔爐,但之前打死左卡拉克同明薩拉,會唔會重玩好啲?
睇你會唔會玩二周目啦
想飛升阿倫戴斯
但可能玩得太善良 唔洗說服佢就隊死左札爾
我自己玩逸聞就鍾意11級詩人/1級生命牧師
咁樣可以用重甲
同埋如果你種族無盾牌擅長,兼一級牧就可以拎盾
而且造水/庇護呢d 1lv牧師技對一個感知唔高嘅輔助嚟講都非常有用
散打裝武器係咪打唔到送嗰一拳?
我覺得唔飛升個結局先係對佢最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞