[PS5/xbox/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(13) - GOTY steam冬特

854 回覆
2 Like 3 Dislike
我係養育間見到狼
佢過唔到檢定
無特別對話
我應該之前有見過有講過野
係長休個陣無童年回憶解發
有啲冇咩用既頸鏈戒子果啲,同埋好多冇咩用既鞋都可以比佢 墓地果把矛好似都得
我個halsin大師(5lv) 都係比隻2lv兵仔滿血一野crit扑死
終於打爆埋榮譽mode

戰鬥難打都係第一章多 熊媽媽 熔爐守衛
第二章多解決方法 算易過
第三章 地底龍最難打 帶法師開無敵結界會容易打d 其次就666,鋼鐵守衛boss戰
有敵人埋伏 要盡量搶先手 進攻就係最好防禦

我主角變左奪心魔 出埋片尾字幕都唔見有後日談內容 定係變奪心魔就冇
過唔到應該你行多兩步又要過多次
總會中到
我都load番決戰,出賣王子,一樣係出埋片尾字幕都唔見有後日談內容。
果個聚餐應該唔係一定有。
最基本selune像俾佢吸
同埋救個細佬佢老母俾我地條鍊
邊個細路? 老母俾我地條鍊?
係 得招舞光術
哦, 係咪grove果個靚妹?
我之前有機會見過一次狼架啦
我記得係有特殊對話
但我唔肯定自己有無load game搞到無講過
咁我尋日係養育間有見多次
過左檢定又無特殊對話
我load 過試下唔過檢定會唔會有
都係無
即係佢驚狼個段特殊對話我應該過左
係長休個到好感度卓越左都無劇情
我唔肯定係咪仲係好感度未夠
Ps5得高中低睇,睇唔到個數值
我load返save
選擇留在博德之門 或者同隊友去地獄就有後日談
我估唔揀隔離自己就有後日談
on9 HM 打呢條友差啲打到死左
第一round打唔死就難打到仆街,我連帶過去既血水都飲到冇晒,cc又唔中,打佢又召啲怪仔出黎
最後佢剩低18血成個場10把刀咁滯殺唔到佢

淨係掟左枝細藥水影心就回左自己30+血
有個FD 完全唔熟呢類game, 平衡mode 玩到好似hell 咁想棄game, 唯有教佢用switch mode 無限補血大法,依家愈玩愈熟仲快過我
"switch mode 無限補血大法" 係咩?
想講我del咗隻game down返之後冇咗粒金色骰仔呢啲情況係咪直接bug report 會好啲
如果你所有角色殘血,當你本身玩緊平衡難度,可以係選項中轉用easy mode, 會發現血量多左,跟住再轉返平衡mode, 角色就會回滿哂血,唔使曬時間飲藥水補血,專心戰鬥

缺點係敵人一樣會回滿,所以可以逐一殺死敵人再用呢招
第3章個圖大到想令人棄 我係一定要行哂所有地方既人
其實唔係真係好大...........................至少我覺得冇underdark咁麻煩。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞