【I/A/PC】夢幻模擬戰 (61) 100抽內中醒覺者既都係包莖

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
皇帝係好坦得

不過坦唔到騎兵

我係咪中bug
正路重登應該無事
黃金海第5關點打

隻怪唔俾坦連打2下,打4格,咩都死喇
正常打咋喎
隻野雖然會暈
但起碼隻坦都會坦到第一下
無理由唔比坦
隻坦暈左其他角都捱唔到一下
咁應該係你配置有問題
係咪勁多角無裝

今次應該係最易
全部關都輕鬆過
睇得好清楚,無暈,用過光頭,光頭女,鏡坦3隻都唔開左技無去坦

第1次用光頭,我仲特登去睇boss 既技係咪有無視護衛
比人打會上debuff
連食兩次攻擊會無得坦人
如果你唔清卒先的話
自己控好企位分別捱打

btw你應該無睇清楚d怪既天賦
[黃金海]

打小小第五關心得比各位新手巴打(如果仲有)

第五關前資源不足, 我覺得合適分配好重要

打手最好簡法師, 如果真係咁黑仔冇既用補師黎兼職法師都好,弓手飛兵呢d 脆皮真係唔建議。

我既道具優先選擇: 打手集齊武器>坦克甲>打手+攻飾品>其他配件

天賦都係優先+打手攻> 坦克防。 技能盡量拎單點魔攻技>單點物攻技。 坦如果有啱既比一招佢就夠。

總結黎講, 第五關電腦應該都唔預你有太大坦度,所有資源應該集中係2~3隻打手身上, 保證可以獨力秒小怪, 咁坦就唔會有太大壓力可以頂到尾。

不過講到尾都係睇你抽唔抽到勁角, 抽到既唔睇機制冇腦轟落去都贏
我自己會建議用魔物大軍
有魔職優先揀
無剋制隔回合召小怪
拎到阿銀天賦同死人會自爆果招戰技
你會體驗到比手長法更爽既快感
我第一輪都係玩召魔物流, 靠吸血鬼buff 一野打到去15層。

但第15層個地圖好大, d 吸血鬼自爆完都埋唔到d 敵人身, 跟住隻法又唔夠力秒人召魔物, 於是咁就GG
唔係打石頭先咩
召出黎既怪未埋身我都無理佢
你可能唔夠我好彩
我有兩招血之狂亂 阿銀同大媽天賦
基本上一回合有兩隻可以打4下
終於中花坦係咪要覺醒左先用得

利申60lv
要覺醒左先好用
仲要高星
呢次似要玩AOE
又要抽過D技
講到有得揀咁

今次個自選池好好抽
抽左150抽左右,好似中左5隻SSR
平均30抽一隻咁歐
真係想屌你老母
我相信係要還的, overall 都會砌到大家個抽蛋率變相近

入鑄紋關 盧克會自動轉做最低階嘅魔術師職 即係用唔到 想問係咪中咗bug
你係咪之前砌隊save過
如果係的話要出返去重新set多次
我出去set返做大主教,但入場都係魔術師
咁我唔知了
應該bug左
你是在平時人物資料設定?還是在鑄紋版面設定?(要在後者)

每一個鑄紋關卡會記錄你第一次進去時的所有職業和裝備設定。
解決了,謝
另外,亦有可能一個角色,只有某些職業(甚至是低階職業),才滿足該鑄紋關卡的要求。

不過盧克應該全部職業都可以攻略「杖」關卡。

你在鑄紋版面右下「陣容管理」,可以每個人物「轉職」。

職業是「黃字」可以上陣,「白字」不可以。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞