【I/A/PC】夢幻模擬戰 (61) 100抽內中醒覺者既都係包莖

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
任意池很久才一次,有資源不建議pass

坦克:光佑使徒、克里斯蒂安妮、希爾達

法師:盧克蕾蒂婭、降生之光

反擊王:維爾納

攻擊加輔助的騎兵:羅莎莉婭

下面四個也強,但他們的池老是常出現,可以之後補:
治療:莉亞娜、蒂亞莉絲
攻擊:雪莉、利昂
好似抽坦克 好d 我無坦
嗯。

物攻、法攻:你這陣容也有,沒特別角色想追的,可以等之後歪什麼就什麼。

治療:水晶女王一個不夠,不過可以等之後1-3代池和天命池才抽莉亞娜和蒂亞莉絲。

這次抽坦克確實適合。

但羈絆唔齊,要慢慢補了。
麗可麗絲即係女波波
佢都算係值得抽
阿爾法就唔好抽啦
無乜用
要坦就揀自帶超絕既
不過起手都要70lv開3c先好用
如果開荒到後期都有用既話
希爾達係最佳選擇
另一隻揀花坦?
你想抽雙坦?
係既話可以既
不過花坦開荒低星唔好用
另一隻揀咩好
睇你想要乜
你而家其實都夠用
而且都無咁多位置刷碎
我寧願會揀gay絆角
反正許願池又係隔幾個月就出
到時你仲有玩既
應該手頭上既主力差唔多升到6星
(一隻角靠刷碎大概3個月滿星)
到時咪可以許願補新角擴充陣營
光佑使徒(鏡坦)和希爾達。

兩個也是自帶減傷和復活(1次)。

克里斯蒂安妮(花坦)低星不好用。
抽y左兩次
一次中咩尤莉亞
一次中咩托蛙
屌 繼續升lv 先
尤利婭好用,越砍越多血。

托娃就一般,連幫人解羈絆都沒有。
真係中哂最無用果隻
讀心模擬戰

抽完任意池上嚟問一問
而家主力行公主隊 仲洗唔洗抽公主pool補角色
同埋pve隊係唔係應該 花坦、醒覺者、盧克、露娜、奶騎咁組?
同埋花坦好似好易畀怪仔打死
暫時不用抽,你有好多好角色,都要慢慢刷星。

花坦戰力取決於「燼瓣」,星數高「燼瓣」開局才會少(不用暖機)。

前期確實差一些,不過我後期主力是公主隊,主坦,或者說唯一坦,就是花坦。

也可以先用著希爾達,夠暴力。
我研究下先
刷星有冇話可以優先邊幾隻
如果你係公主行先
根據上面張圖我會咁排
盧克=銀騎》花坦〉晶奶=奶騎〉大公主》露娜

btw建議你之後補返隻雪莉
前期刷儘快加強隊伍,和後期有規劃刷,有少許分別。

暫時來說,羅澤希爾(水晶女王)一定要,因為到4星,天賦會由1格提升為2格。(質變)

蒂亞莉絲(奶騎)其實也要持續升,因為6星會100%天賦生效,對坦克很重要,miss了一次就是生和死的分野。

醒覺者5星會部隊射程+2。

如果是我,會先升這三個。假設這三個刷不夠每天9次(暫時過不了命運關),或者羅澤希爾到了4星,可以平均升隊伍其他人到4星。

之後,你的隊伍可能歪了其他人,就再考慮具體正選陣容。
PVE唔駛練咁多坦啦
我前期黃毛都夠過 上到70己經冇放坦上場

而家開始執對隊
尤利婭好多人話佢好用,但我覺得佢腳短,好少用佢

托娃基本上你當佢係輔助角喇
一定抽老婆先
老婆好像不及失憶少女拉姆達可愛。

「西格瑪,你知不知道怎樣生孩子的?是不是像栽花一樣,把種子插進去⋯⋯」

同埋,個個都成雙成對,只有蘭迪烏斯,身邊不是失散親姐,就是羞澀義妹,這是否他成為樹之「賢者」的原因。

神探里奇都能追求著綠毛公主雪露,蘭迪烏斯卻只可以在樹下冥想。

經年累月,他終於進入了賢者模式⋯⋯
巴打堅正,睇得出你係勁鍾意呢隻驚

想問下馬修羈絆之力果度係提升馬修一人還是全部英雄?我見佢叫軍團/英雄羈絆
提升自己only

叫軍團係提升小兵
叫英雄係提升角色本體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞