【I/A/PC】夢幻模擬戰 (61) 100抽內中醒覺者既都係包莖

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
咁我唔哂資源啦,都唔用馬修
你搞掂1隊先升馬修喇,活動好多時都會用到三色毛,所以用刷活動角度黎睇點都要係咁2升下馬修。

雖然有部份唔係好認同
但都可以參考下
見到露娜 同油膩鴨低評價過雷丁,

今日抽咗晶奶,銀騎,花坦
但覺得陣營方面好亂咁唔统一

想問我應該抽咩去補救,之前冇乜諗陣營嘅問題
你隻花坦抽到4星半
但佢要70開3c先叫到公主超絕
再抽人你都無位置刷碎了

如果硬要組
完全放棄奶
拎隻晶奶叫帝國超絕
然後花坦 25仔/銀騎 再外掛 覺醒同亞德
全部都可以自給自足
唔該巴打但放棄奶騎我怕打十次都過唔到關
隻銀騎好難出中三次花坦先肯出黎見我
想問下各位大佬

艾爾文,雷丁,利昂 你地用咩裝備同咩兵種? 啱啱從玩我隻利昂仲係用緊吸血鬼……係咪已經out晒?
奶騎未6星都唔會100%自動回血
但晶奶得
只係佢弱智補得少
不過你花坦4星半
兩個星期就上到5星
到時輕鬆開花有先攻已經好好打

btw你有兩隻手長係度
卡關未有咁快輪到你
25文可以繼續女伏
新兵華鎧同武肺鳥幾勁

雷丁重槍 晶石 二選一 其他分別唔大

黎明就有地型用霜單車
無地型/懶得換來換去就可以金騎/武肺鳥
至於隻蝙蝠你練上去就發現用唔著佢個吸血

以上不含sp後既選擇

裝備除左專屬呢樣野
其實同以前分別不大
無必須既
係有些複雜,第一排1-4,第二排1,第三排1-2

這7個都可以進第一陣容,但沒有統一陣型。

要麽一隊兩個陣型、兩個超絕,略煩,但不難。

要再想想,花坦要70級覺醒才有公主超絕,而且她的覺醒關是最難的。

艾爾文要SP才有光輝超絕,醒覺者又係要70覺醒(不過易打些)
(因為醒覺倒轉就是覺醒,哈哈)

水晶女王有帝國超絕,勉強帶花坦和艾爾文,但她老娘本身要帶好多技能,這樣佔了一格好悲劇。(符合劇情)

羅莎莉婭(銀騎)有「騎士精神」,可以外掛入任何隊(你將來抽到利昂也一樣)。

亞德凱摩可以暫時放棄,她三個陣型都好冷門。

最後建議:

奶:水晶女王、奶騎(治療可以勉強不用超絕)

物攻:羅莎莉婭、艾爾文(後備第六人)

法攻:醒覺者

坦克:花坦

練6個人是可以的,雖然只有三分一的關卡可以上6個,但那些關就是真的需要6個。

同埋,我覺得現版本艾爾文在SP前弱了點(SP後勁好用),所以你抽到新角後可以再問問大家意見。
兩個奶是可以的(

我主陣型都是兩個奶,一個我方回合開始時搶救一下,一個最後行動,幫大家補回滿血迎接攻擊,會輕鬆好多。
蝙蝠可以,利昂走得快,經常跑在前面,自己救治一下會好些。

金騎士、狼人數據都出色。

骨犀攻擊高,但真的很脆,我自己好少用。

裝備方面,利昂專屬強烈建議,用過返唔到轉頭,而且可以延伸去SP。

其他我都是有什麼用什麼。

說到裝備,如果只有幾套會易升些,但有時要換來換去,如果每人一套,升級資源又很大壓力。
下星期好多靚皮膚

好詳細
講開又講,我花坦轉職步兵後試好多次都過唔到第一關羈絆,上網睇原來個個都係用騎兵過最後用咗一粒珍貴嘅魔導石轉職先得
岩岩4月1
商店全部都重置
一粒咪豪比佢
反正最後都要職業全開
呢樣真,有時阿德&醒覺好長手好方便,但有時就變返兩格
冇辦法啦
但我一直以為坦係槍兵職好似光頭,黃毛咁
唔知坦職係騎/步
亞德未6星會卡cd變兩格
覺醒5星就射程+2會更爽
花坦值得開晒2邊
無所謂啦
玩PvE,覺得機動力較重要,所以我有飛兵線轉飛兵,有騎兵線轉騎兵。

步、槍少用,對上要克制的強敵,直接相關魔法(冰凍、雷擊)點死。

講開克制,兵種克制的加成不是一樣的。

好似係:
步 > 槍 +40%
槍 > 騎 +30%
騎 > 步 +20%

聖 > 魔 +80%

另外,弓兵雖然寫著克制飛兵,但近身戰鬥不行,所以飛兵遇上弓兵,更應該勇敢衝上去,務求直接打殘,甚至打死弓兵。

「好學生一起學習吧!」
請問帝國用邊隻做坦比較好? 希爾達 定係 阿爾法好?
另外晶奶同奶騎比較分別大唔大? 有奶騎洗唔洗抽晶奶?
前者一定係希爾達屌打
後者我會揀晶奶
而家個版本奶唔太重要
最緊要係功能性
奶騎得返3c開車
好難比得上晶奶個全方位免疫
而且你應該打算帝國
咁晶奶最fit
係gay絆難搞
Thx巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞