[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (96)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
都係憑印象大約,唔好意思
咁又唔使唔好意思 只係咁concern重量而又無去睇資料呢下奇怪
a74 點解貴咗咁多 發生咩事
唔止係呢部,根本就所有嘢都貴晒
去星際放機
佢都叫我唔好買二手住
班中國人搶貨
已經有官網會員價平過街價,不過要等官網有貨
部E1係咪已經訂唔到啦
嚴格黎講又唔算完全轉會,因為而家想玩街頭snap shot, 本身想買返fuji既,但比大陸人炒到咁貴 一係冇哂貨。

搵左好耐,本身又諗過rx100, 但得一吋cmos又過唔到自己個關,不如用返部iphone13 pro max,所以先諗下整部6400玩下
點會
你都係想snapshot低調咁不如考慮下gr3
你呢個case 除左得到一部機身細d 既aps 無反之外,其他係無乜野嬴到xh1

尤其snapshot 講色水同構圖呢d霎眼嬌,色水真心xh1前期應該訓住都贏a6400

同廠要細唔考慮xe3? 買多個系統條數都唔平得去邊
如果已經有支2470GM2既話其實係咪冇必要再入35GM?係咪應該入支14GM cover埋廣角果邊好似仲實際?
sony online得返白色
a7iv想減重換咗佢好唔好
反正又唔放大相同影快野
E1得1200萬像素wor
佢target係拍片人
要輕又講到唔放大相咁唔洗FF啦,轉apsc囉
要換點都搵到理由買,唔理個理由on 唔on9,支持買野
要減重係A7c或者直接落apsc
就係拍片用,主要係輕同做到我要嘅嘢
我都知on9
等佢減價買多部算
唔考慮A7C?
其實入a7iv係因為佢有4k60同唔係太貴
雖然有crop但係apsc做到4k60都唔係平幾多
呢兩日去睇吓真機先
Ultrawide 好難用
買變焦好似彈性大d
要輕一定係A7C + sigma 28-70 or tamron 20-40

total 979g / 874g, 係canon組合既55-60% 既重量
你d 相係用黎做乜野?放幾大需要?
新手想入坑無反 未玩過相機
黎緊同女朋友去日本 想影下相 拍下片
睇緊zv-e10 加支sigma 18-50
睇youtube見都唔少人咁樣配搭

想問下咁樣好唔好?定係直上a7c雖然唔係買唔起 但out好多筆直 想知同e10比係咪會差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞