《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)3

914 回覆
38 Like 18 Dislike
佢個升職上司
好奇呢個角色,有冇諗過會有人演
以為最尾會係個女人審
但如果係咁又會變得好老土
16/2 約收 69萬
票房總數已經接近9900萬 如無意外Weekend 就一定夠一億票房
剛睇票房榜 17/2 至10:20pm 票房已經約有104萬 總票房已經達到一億票房
分分鐘入倒總票房十大
遲早既事
錢嘉樂邊有流血
真係唔明白點解仲有咁多後生仔對港產片冇興趣。有咁好睇嘅毒舌大狀都唔睇,寧願走去睇西片。真係無奈
依家後生多左睇港產,反而仲有好多上年紀仲係鍾意睇爆炸特技,係唔會去睇港產劇情片。

西片好睇一樣值得去睇,不過superhero片當道都令西片少左其他片種。
啱睇完無耐
真心正,香港好耐無d咁好睇嘅電影
更新一下票房 原來早前hktdc 票房榜出錯 現更正翻直至12/2 票房是8993.4萬 跟著每天跟進wmoov票房 現在總票房是約9700萬
屌佢老母啲垃圾針卡
其實呢到又唔真實
咁有錢 一打完 即刻去機場走啦
唔係
唔重要,一個得到正義嘅人
Source, please
正義如何得到彰顯
1. best frd做icac助理處長
2.總警司欠你一個人情
3.主控官良心發現渣流灘
講真如果係真實既話,班有錢佬會繼續打到終審,慢慢同你玩
咪ON9
現實係唔會有俾你上訴既可能
好想瘋狂俾Renci鬧到狗血淋頭
一開始明明係鐘念華開門,間屋得3個人住, 門柄有第四個人指模,好明顯有人入過啦,點解咁簡單套指模都查唔到?

就算係門外面,都唔見得有人會去摸門柄,有指模好大機會疑點利益歸於被告

林涼水最後喺庭度話法律面前,窮人含撚,專業律師做左幾廿年唔會咁樣藐視法庭呀?自己仲做過官

最後icac 上門豪宅好離地,係人都知廉記係垃圾啦,咁勁唔去查721,on9,套野就話前行政會議啲高官既家族,王敏德又係法律顧問,成班人由頭到尾係咁講英文;感覺上係為左政治正確,影射緊港英餘孽
林保宜曬證件個段 其實現實icac 證件兇唔兇到人?
我想問金盤問醫生第一條問題係乜?
第二條係同唔同意佢老婆收買陳球個做法?
我當佢係差佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞