《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)3

914 回覆
38 Like 18 Dislike
冇撚睇就咪撚多嗲啦屌你老母
你有咩咁重要 做乜要為你俾100分做個白痴結局?
唔好話做律師 佢做官點會無一百萬
谷德超?
當你認為個故事結局未合心意就話套戲有問題,究竟係邊個民智未開?

導演就係想人睇完有舒口冤氣嘅感覺,人地作品想帶出公義係可以得以彰顯,乜野所謂黑暗結局先夠真實中二病上身就收一收皮先啦。你呢種不斷講個結果應該點點點,呢度應該點點點嘅人,其實同街邊啲廢佬根本無分別,覺得呢個世界所有野都只可以二分,重要自己永遠企係正確嘅一方,咁大個人會唔會太核突?
D反社會人格既人自然想咩都有反高潮
例如mirror演唱會最好既結局就係有人死
一套電影最好個個角色都死曬就係good end
好難想像現實做過法官要租埋啲罨耷地方,唔夠比一球
話毒舌同做過官但庭上比人串到一棟都冇
法庭上大家開片咁互串
法庭場戲真實度係零
咁大寶哥都幾on9個師爺跟咗林涼水咁耐

佢都認唔到個師爺係隔籬字頭大佬個細佬

知重踩上去就擺明想開你波啦單官司分分鐘只係藉口嚟
見王敏德po咗搭飛機相
唔知有冇機會返嚟謝票
如果跟足哂所有程序,2個鐘應該無可能完到,簡化左好多野,但雙邊答辯個啲位就算真嘅。
睇完正片再睇呢四集一哥自肥又幾正
https://youtu.be/jXjXvVuzRm0
王同廖男女都啱
廖玩咗兩個月 掉
佢老公執佢番去婚外情生仔
呢一part 其實不能諗得太深
同故事角色唔match

屌喇星成日拍埋哂啲心靈春藥,又唔跟史實又為咗dramatic放棄真實,民智未開!建議睇中國乒乓!
Fish同Louise個場
咩對白都唔使淨係用眼神殺死對方
我覺得導演係咪有心拍到成件事好平常好正常咁
唔聲唔聲擺呢啲野入去
呢幕好match導演拍之前講嘅故事簡介
louise摧毀fish頭家
fish摧毀louise一生
ban bye
點解栢天男一開頭要改口供話對門鎖咗?就算佢唔改口供,都唔會有人知佢係兇手,而佢個情婦又可以無罪釋放。請問有冇師兄可以解答下
佢就係唔想個情婦出黎囉 咁簡單
留個靚名
準備入場第四次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞