《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)3

914 回覆
38 Like 18 Dislike

https://www.youtube.com/watch?v=DYJ828h8k4M

2024年金像獎不負責預測
最佳男配角提名及得獎
最佳女主角提名
最佳女配角提名
最佳服裝提名
最佳導演提名
最佳電影提名

相關資訊
https://zh.m.wikipedia.org/wiki/%E5%BD%AD%E6%A5%9A%E7%9B%88
留名
Fish好正
你講嗰啲喺現實世界都有可能見到,零戲劇性,點吸引觀眾買飛入場?你畀嗰100分可以當飯食?
無知一問 點解律師唔握得手
有一幕 話王丹妮同廖子妤係朋友,2個好開心 一齊玩 佢老公喺口隔離,係咪暗示緊 佢地3個本身係3P嘅關係?
有冇人覺得方家軍先係成套戲最正嘅女演員
有時唔可以睇少港產片,毒舌上畫一星期唔夠就已經係連登開到第三個含劇透post,證明呢套戲有許多地方值得大家討論,不論好與壞。但另一套猛片上畫一個月仲只係得兩個連登含劇透post,畫面靚但劇本內容討論空間有限。

若講話題性,似乎毒舌高啲。
戲劇性係 子華做咁多野 咁大場大龍鳳
現實應該無人會在court 發表個speech 咁咪戲劇囉
最後都回歸現實 俾大家體驗現實既黑暗
咁先係一流既大片
你講出左重點 香港人都係民智未開
要靠睇戲打飛機
無乜見過有現實黑暗結局既港產片出到黎
唔係律師,係大律師
因為中文嘅關係成日俾人誤解
其實係兩個職業嚟㗎
你講呢類 近年有濁水飄流 老d有香港製造 都係偏藝術片
未睇過就好心收皮
反正拍嚟你都當透明 眼界只係識搵套商業大片懶係眾人皆醉我獨醒
咁拍咁多嚟做乜 口惠而實不至
咁姐係咩原因
拍出黎就奉旨要睇架on9仔?
港產片一定要讚?我都超過十年無入場睇垃圾港產片
好心支持下呢套炸
下次唔入場睇囉
睇都未睇過就話垃圾 已經足夠證明你智力有限
咪再厚臉皮話人民智未開
主要古代少少原因係
古代重有歐洲決鬥個時
雙方對陣前握手一黎君子
二黎check對戰雙方有冇暗器
發展到法律層面係有兩個原因
一大家作為大狀 都信大家都係君子不作暗事
所以唔握以示尊重對手嘅品格
二係握手有令人認為控辯雙方都係打龍通嘅feel
就可免則免
超大波超正
嗰啲想要bad ending想睇奸人贏嘅人現實大把例子俾你睇啦 新年流流睇正氣爽片過下癮咪幾好,子華都話哩套應該叫Lawman,即係Marvel d ironman咁,正義必勝,睇完開心就得,而哩套戲係一套非常合格嘅爽片,中間都帶動到觀眾嘅情緒,唔係話佢完美,但已經係一套好好嘅賀歲片。隔離軒公果套無睇,但影評就好似幾差
其實個闊太特登入去探監又冇講嘢個段係咩意思?
睇下你個死款
其實同曾有機重審後叫返林方兩個入去話比你哋睇下我個樣係呼應
示威
話畀佢聽
你個女係我殺㗎?點呀?吹咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞