《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)3

914 回覆
38 Like 18 Dislike
返去拍逃獄兄弟4
因為如果佢地之前有明確性愛關係
咁果場情緒會愛恨糾纏。

冇嘅就變成有錢女「極端邪惡」,唔係純粹嘅陷害。但咁又好似太過份,因為佢走去監獄單獨見model係好冇人性, 但同時對佢自己亦又好危險。
Model要發神經,唔知會點。(正如戲入面都講model住左兩年監唔同晒。真係model唔捏死佢,抓花佢塊面都煩)
情況有d似醫生秒諗殺女,呢種係極端到不得了嘅「冷靜」同殘忍至做得出。但醫生庭上表現嘅荒室室,又冇呢種感覺。
獄卒睇住 佢一大叫就衝入黎 做得D乜
喺門外吖嘛
夠時間抓爛面,上面講左
唔通套套都要cut到2個鐘,拍完又格硬剪走晒啲嘢,仲要剪d唔剪d,改咗佢又叫好?
完全唔知有幾難理解
個幾個scene你自己都建構到成個背景出黎
即係已經明啦
咁明既野做乜要乜都講曬出黎
一陣講埋又會話段背景講唔講都無影響劇情
又嫌冗長又會話唔合理又會話唔係主線無興趣
煩到西咁
睇完覺得楊偲泳同阿dee幾好
劇本好 子華兩女角無驚喜
唔係睇完之後見到網上面有人講,原來有場戲cut咗
我入場真係唔明,無端端插段回憶兩條女咁close
講到個家族咁撚勁,橫行霸道,個老公出軌咁耐,對住個老婆仲可以淡淡定咁。
單純個段回憶,我真係建構唔到,我依家只係睇完網上啲嘢再腦補。
你嫌煩其實可以唔理
如果落得order 話唔俾佢兩公婆出境
冇人夠膽放佢地走
上咗機都要掉頭降落
咁極端邪惡有咩問題?
咁你唔明 人地解完 你唔接受 仲可以點? 叫導演拍到你滿意為止?
子華應該係跣咗醫生一鑊先?問醫生係咪在場所有人都識哂,醫生答係。
幾日內票房上頭三有冇機
真,被告啲鐵鍊聲 vs fish 啲高踭鞋聲
頭dupdup vs 趾高氣昂
我點樣叫唔接受?講兩句想佢加長返就係我錯?
我冇能力叫佢拍到我滿意為止,咁唔通以後睇完咩戲都要入來盲撐,好睇好睇咁,咁仲有咩好傾。
唔知你咁噪做乜,一來就串人,剩係響度發脾氣
去到咁,搵代理人再買兇喺監獄殺左model囉。
五六年前浦到癲
出曬名周圍食仔
以佢條件真係大把仔排住隊
都可以講係原則同制度一部份主控究竟係要煮死個犯定真係要公平咁審訊呢
依度謝君豪都幫手煮死佢
電影語言黎講幾有心思
鐘太著白色
大律師團黑色
林保怡灰色
最後黑白離場
得灰色留係度聽結果
Miss 左,想問下個大sir 點解尾後又放左子華神走?等子華神上到法庭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞