《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)3

914 回覆
38 Like 18 Dislike
佢無變過,一直堅持原則,係自己崗位上做應該做嘅「份內事」
個陣2002年喎 點知會有拍到高清靚聲片既科技
睇西片有覺悟呀
依套港產片
連登everything is wrong
估唔到真係會講法律面前
就算係 鍾念華,喺講緊犯法野嘅時候,都要匿埋入屋講。
但係相反只要 鍾林以逸(鍾老太)出場,所有人就即刻可以喺光天化日之下講啲犯法嘢。
暗示緊 鍾老太(唔係鍾太)個權勢真係大到可以隻手遮天
如果有後續故事,就應該會係講鍾老太使橫手保左鍾念華無罪,然後醫生就要坐終生
甩咗個入贅廢物
以而家disclose左既證據, 只可用來打甩Louise唔駛坐, 未足以charge到佢地2個
點解咁on9 要殺左個女,
明明傷人都隨時打得甩
殺人咪仲大鍋 仲話醫生

好多野都夾硬黎
爽片

用返金遠山果句,不過係對控方講 (如果真係檢控的話)
「證人 (無人證,成班人唔認根本無意思) 幫佢地唔到,證物 (驗屍報告只係見到鈍物爆頭,睇唔到飲水) 幫佢地唔到,連死人 (個女仔死左兩年幾) 都幫佢地唔到」
明明個女在生,係最可以威脅佢老婆既武器。

邊Q會咁蠢殺左嗰女?唔驚老婆屈尾十屈埋個老公?

醫生噃,成個低B仔一樣。
分幾鐘一個爆左頭嘅細佬女可以飲到2支水
黃子華當初做裁判官,在枱底寫的字是在裁判庭寫。

殺人案是在高等法院審訊,無可能在枱底見番自己當日寫的字。
因為嗰三隻字都唔係佢寫
呢套戲真係反映左現實有幾多智障
呢個討論區反映左有好多人睇戲係半知半解
真係Everything is wrong
係我間戲院問題
定我隻眼有問題
點解有d cam會影到d人頭髮藍色
睇嗰陣仲以為廖子妤入去探王丹妮嗰一幕係伏筆,係專登剪走廖子妤威脅王丹妮嘅對白,等後面上庭先再節外生枝
點知係我ff太多,真係淨係食完枝煙就走人
有留意睇方家軍同林涼水咪講左佢係入贅
所以fish 家庭點會接受一個入贅女婿出面幫第三者
令到fish 家庭聲譽受損

所以後面王德賓先話搵個法官好憎第三者去審
令到王丹黎永遠出唔到黎
話說其實fish係咪都唔知柏天男會恨到餵佢個女飲水整死佢,我見子華爆佢嘅時候,fish係旁聽嘅時候個樣好驚訝,好似冇諗過柏天男會咁做咁
史1都垃圾
套戲幾好在 大家一入場就focus喺一個大佬上
然後大家同戲中演員一齊發掘真大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞