[是咁的] 我喺加拿大住咗十幾年, 識到一個女仔叫Z...(3)

1001 回覆
48 Like 10 Dislike
極其歡樂

你邊年?校長係咪仲係老母雄?
現任老婆同前前ex 再加契媽,呢個組合都夠哂複雜
唔係對女人有咁上下本事都好難, 韋小寶現代版
我00年入彩天,果時仲係老母雄,呢家已經第二個,不過聽講呢家仲差過以前不論學業同運動
你話老婆同Z就話姐, 契媽有咩關係?

btw, 仲有J對應承咗會有咩事會幫手..
我入去嗰幾年, 間學校已經由band2尾跌倒band3尾

個幾年真係痴撚線,四個社團齊撚曬

又有學生為咗miss跳樓, 學生打阿sir, 黑社會講座, 個底花曬嗰班全部安排坐撚曬喺前面,總共霸咗6行

然後又發現某個牌子嘅locker鎖, 用一條鎖匙係可以開撚曬咁多個

仲有成日四圍偷嘢返學校, lunch break嗰陣擺地攤係到叫賣
咁你識唔識巴士林同滅絕師太?佢2公婆真係彩天之寶黎
梗係識啦

巴士林監堂考試超正, 幾份報紙就可以收買佢

而且只要佢上堂嗰陣你認真抄曬佢寫黑板嗰啲notes, 之後返屋企搬返落去本功課簿就可以收工

00年口水劉走咗未?作為一個教師,佢真係超正(非外表). 發生咩事都好, 十成時間都係企學生嗰邊, 教書又教得好
Chris係我心目中遠遠未去到現代韋小寶
我工作上識到一位朋友, 屋企3姐妹
但最神奇係, 3姐妹都係唔同老母, 其中仲有個老母係韓國人
(老豆是沒結婚的)

我聽到之後好想識佢老豆拜佢為師
呢D先係現代韋小寶
我又冇話過我係韋小寶

講起韓國人, 當時我做白牌嗰陣,有個同事最後迷上咗一間韓國人開嘅雞竇, 離咗婚之後直頭長住喺入面.

冇錢嗰陣就出去搵嘢做, 賺到錢返嚟就去叫雞

而嗰班韓國妹又當佢一家人咁樣,煮飯仲會煮埋佢嗰份, 無錢叫雞都畀佢瞓喺梳化.
真係佩服樓主
暫時冇時間執, 所以唔會有更新.

公司電網冧撚咗, 剛剛先搞返掂, 而家到全部電話死撚曬
有新·z故?
你個年代的band3?
係呀
黐孖筋...
公司個電話死撚咗, 晏晝入去backend 臨時臨急飛撚咗去我自己個手機, 而家轉唔撚走
我有個friend, 佢條仔同佢一齊嗰陣偷食咗佢個妹, 穿咗煲之後就飛咗我個friend, 直接同佢個妹一齊, 幾年後仲結理婚.

我個friend由頭到尾都冇嬲過, 上次幫佢個妹同妹夫(即係佢前男友)喺屋企人面前講好說話, 有時間仲會過去幫個妹湊女

不過我個friend而家都結咗婚, 成家移民咗去英國.
D睇黎除左長平公主都冇咩缺點
呢個癲到h漫咩
佢個妹兩公婆係太子嗰邊開咗間細細地嘅髮型屋, 我有次同成班friend聚舊嗰陣, 因為唔驚我唔識路, 所以我個friend帶我, 佢要先幫佢阿媽拎啲野俾個妹, 因為咁我都去過嗰間舖.

都唔知我呢個friend係聖母呀定係佛祖, 總之佢包容力已經超凡入聖, 我見過佢唔開心喊、但從來冇見過佢嬲.

點解我知?因為我中學嗰陣都同呢個friend拍過拖, 我算係佢初戀嚟, 不過要到係加拿大返香港之後先食到
好多人中意食姐妹 中學常見
同埋通常個妹正D
我冇試過姐妹丼, 因為咁多條女入便得K一個係有妹, 一來對比佢個家姐K、佢個妹真心唔得, 二來...
冇食過又點可以係到講你知?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞