[是咁的] 我喺加拿大住咗十幾年, 識到一個女仔叫Z...(3)

1001 回覆
48 Like 10 Dislike
我都痛但聽日燒
中咗就可以喺床度出文啦
等咗你兩日啦
呢個PO係咪完左...
樓主!我係k呀!我黎搵你喇!
一個星期冇追,留返個名先
你叫個要用google voice input嘅人, 係喉嚨痛到爆嘅情況下同你錄音
應該唔係中, 淨傷風喉嚨痛
可惜, 未完
你搵錯人
可以下星期再追
重病之下, 畀老婆捉咗出去戲院傳染人
世界是殘酷的
鬼叫你呢期紅
我呢期喉嚨都好紅
又可以偷偷地摸嚟摸去
冇啦, 去咗glen睇毒舌
學打字啦
不了
堅中?
我中咗剩痛咗一日,第二日就乜事都冇
Btw, 終於有勇氣追鬼故
篤過鼻哥應該冇中, 可能嗰日燒嘢食凍親同埋熱氣

鬼故超級歡樂, 完全唔需要勇氣
可以問下,點解咁細個去加拿大讀書?
伯母又放心?
Plan緊俾小朋友去加拿大讀書
冇呀, 今晚見我係香港不學無術、又群埋班黑社會, 咪借錢都要踢走我
有朝剛剛車咗叮噹返到去genius, 泊好車之後由停車場行返上地面嗰陣, 係門口撞到食緊煙嘅R.

R笑吟吟咁望住我同叮噹:早~晨呀~兩位...

我&叮噹:早...晨....

R:喂C哥,食支煙先啦!
拎咗包煙出嚟掉畀我.

我直接好似打排球咁, 將R包薄荷煙拍返畀佢:屌你咩!想我絕子絕孫呀!

R即刻接返自己包煙:仆街啦!

叮噹:你哋慢慢...我返去換衫先...

我&R:係係...

到我拎咗自己包煙出嚟, 點著咗之後就問R:想點呀..

R:你又知?

我:屌..你有咩好嘢丫..

R: 冇呀, 一陣得唔得閒?

我:Ok呀做咩呀?
R:冇呀, 有個客話想喺first Markham plaza入面個food court嗰到開間燒臘舖, 叫我哋上去幫手忙望吓..

我:吓!?又燒臘舖!?上面一堆㗎喇喎?要平嘅food court有兩間、要貴嘅出面又有兩間..仲開?

R:我知呀..

我:你知仲接?冇同個客講咩?

R好撚無奈咁望住我講:咁個客想我都冇計㗎..

我:屌...我驚佢燒燒下燒埋自己咋..

R:講啲咁嘅嘢..

我:唔係呀, 認真㗎!佢上去死鳩硬...

R拍一拍我膊頭,好認真咁同我講:唉...咁C哥一陣你同佢講囉.

我諗咗諗之後, 好認真咁答佢:咁個客想我都冇計㗎....

R:屌!..
..到嗰日落場嗰陣, 就同R一齊揸車上去見個客, 同佢行完個場一個圈, 期間我同埋R都不斷暗示俾個客唔好開燒臘舖,因為嗰場已經飽和曬,再開都冇肉食....

而且喺返緊工嗰陣, 我都同R傾過, 覺得反而開間港式茶餐廳有機會發圍, 就諗住sell個客開茶餐廳算撚數, 咪鬼開燒臘舖..

但到最後, 個客做咗一個驚天地泣鬼神嘅決定.

鳩客:喂R... 我諗過喇...

R雙手放喺背脊:係?

鳩客:我都明呢到燒臘舖個市場已經飽和, 睇落真係冇肉食....

R:係呀..唔係話唔得嘅, 不過風險高囉..

鳩客:頭先你話港式茶餐廳,我覺得都有得諗..

R:係呀, 呢個場暫時得一間係food court,有得諗㗎...

鳩客:所以呢...

R用喺背脊嘅左手, 對我做咗個ok嘅手勢.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞