(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
我之前嗰件都係咁
自己對佢無限付出 無限愛
佢有情緒病,自殺傾向
我幫佢慢慢走出黎 幫佢戒埋煙
嗰陣時佢成日話 如果唔係有我佢已經自殺咗
又承諾過會同我走過人生高低
結果有個星期鬧咗一次大交就分手
轉個頭就同咗另一個拍拖

所以承諾呢啲嘢真係唔好盡信
你認真你上心,到時有咩事就你傷心
真 我之前都係咁
有陣時明明唔係好大件事,但係就唔知點解想同佢撩交嗌
以為佢可以包容到我嘅細路仔脾氣,唔使好似對住其他人咁扮樂觀扮成熟,點知原來都係唔得
自己衰戇鳩,佢大聲我又大聲返,兩個都唔退讓,結果嘈咗幾次之後就分手,其實都係自己攞嚟
傻啦 要比心機走出困局
分左手幾耐?
掏空左就根本唔會投入到下一段感情
比多少少時間自己接受一切先啦 巴打
唔好害左自己又害左人
分手既感覺 應該會係呢世人top3難受
唔係勸你講分手 但就咁睇你都已經好接受唔到咁
有啲事遲早都要面對 諗清楚就做決定 長痛不如短痛
愛情好似唔係你對佢幾好 佢就會對返你幾好
如果係咁 就唔會有咁多人分手

講真 我自己都已經對愛情無曬信心
暫時一個人行住先 呢世唔拍拖都唔會死
有決心都好既 其實睇得出你地兩個都仲係愛對方
只係有時試過唔得就係唔得 就算再有多次機會 可能結果都會係一樣
但起碼你地都盡左力先
如果你覺得仲可以用朋友既身份去面對佢 就請繼續
但如果拍左拖 就唔好啦 始終好易傷到其他人
順其自然就好
強求只會令自己個心再被掏空
始終long d係好難
成日都覺得最想有人攬下抱下果時
對方唔喺度 就會好空虛
當然感情基礎夠係無事嘅

好難話鬥付出嘅
有啲野係從心而發先會開心 迫係迫唔到
但你可以真係諗下
你地之間嘅問題係咪只係因為long D造成
如果係嘅咁你只要可以過到去就無事
呢D典型情緒唔穩定
情緒勒索
要比佢知自己唔成熟
但相信好難
一日有狗公
女人唔會改唔會檢討
覺得自己大把市場
聽日又一堆人舔
有次佢同我講
覺得我想要fwb而唔係想要男友
佢嫌我成日要求佢陪我
覺得做fwb我就唔會對佢有要求 可以開心啲
佢唔想我對佢有抱怨 其實即係唔想對我負責任
聽到真係有啲傷心

同佢只可以風花雪月
只要violate到佢嘅想法 佢就覺得不如做fwb算
好明顯佢唔係咁重視/愛我
唔會想為左我有任何改變 唔會想改變習慣去令我開心啲
分左幾日先識喊出嚟
其實真係冇晒信心 但係同時間我仍然好掛住忙完一日,可以同一個我愛&愛我嘅人text吓/chill吓嗰種感覺
但係依家乜都冇了,一靜落嚟嘅時候就會發現,心入面個窿仲喺度,仲痛緊
如果純粹係分手,都未必會咁痛
最痛嘅位係-佢十日內就搵咗第二個,完全冇尊重過我哋曾經有過嘅感情,冇比呢件事沉澱,直接搵咗個外觀同我好似嘅水泡
一直以來付出過咁多&一齊經歷過咁多而建立起嚟嘅感情基礎,竟然只係因為連續嘈咗三日交就冇唒
順其自然就好 其實都已經盡左力 如果佢覺得你係值得 佢會努力之後返去你身邊 認清自己既好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞