(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
分左手好耐
對咩人都無感覺咁
我曾經都試過 同某個前度分手 之後隔左一個月左右 佢就已經拍緊拖 的確係好難受
曾經係自己身邊個個 宜加去左人地身邊 係會有不捨難受
過多排 時間會幫你解決呢種不捨既心情
我自己就無del曬啲相
可能放入個hard disk到
到你幾年後再睇返 你就發覺完全唔會有hard feeling
會發現 人生有好多過客 無論當時佢幾愛你 你幾愛佢都好 宜加都唔會有咩感受
啱啱分咗2個月到 雖然拍咗唔耐
但係有啲嘢唔可以用時間做指標
我係好愛佢
一路覺得佢都係差唔多
但係一分手 個人醒返嗰時就發現
愛同鍾意係2樣嘢嚟
我對佢嘅係愛 想睇住佢 即使佢點踩到我底線我都會忍
但係佢嘅只係鍾意 我嘅一次犯錯就話分手
前排即使佢咁hurt我 我都想試下同佢一齊返
但係而家不了 功利啲咁講 我從佢身上冇啲好處攞到
咁不如快啲move on 搵到另一個我鍾意嘅 亦對我將來好嘅人啦
Ching唔知你咩狀況啦 分咗手一定個人會墮落一排
一陣好啦 快啲上返岸搵過下個啦
個世界唔係圍住大家轉嘅
或者 散咗係對你將來更加好呢
加油
我覺得可以原諒 但你要預左自己會好無安全感
過來人 遲下佢遲覆你/同異性講野 你都好易亂諗
如果你覺得呢個人值得你咁愛 你可以壓住自己既痛 就請嘗試多次
一齊左年半
分開左兩個禮拜
同佢共識左冷靜一兩個月先
好驚一兩個月之後乜關係都無

我唔識愛自己 所以對佢既愛都錯晒
以前成日冷漠佢
到出事先知嚴重性
我已經決心改過
佢亦都feel到我誠意
只係佢而家唔想拍拖 想自由

我真係好愛佢
每一日都痛不欲生
珍惜下屋企人仲有啦
愛同鍾意真係兩個層次,我嘅情況分手係對方提出,三個月喇、我到呢刻諗起都會覺得痛,生活返工都好似正常咁,但間唔中諗起點解對方可以講出感覺突然無咗呢啲說話?
其實理性咁諗我知道,因為佢對我未到愛嘅層次,
對佢嚟講,我係可有可無自然唔會同你講付出
分手變成陌生人嘅難過可能時間真係可以沖淡,但無被愛過呢個真相我諗要消化唔係咁易,呢個過程會自我質疑、對好多事同人都失去信心,我仲經歷緊,努力緊,自己蠢盲目信人呢件事就當上一課。
分左手好耐無都無咁慘
有無人approach下咁啊
Like is not love
鐘意一個人好簡單 但愛一個人好難得
會因為一個人好靚 好好性格 先中意佢
但愛一個人 未必係因為佢好靚/好好性格
純粹係一種感覺

我明白你既感受 我都係咁
愛人愛到條底線一次又一次咁降落去
愛到好卑微 因為始終對方都未愛自己

共勉之 ching
如果個問題係出於係你身上 你肯改
而佢又答應你一齊冷靜下先 已經算係咁

捱過呢一兩個月 如果佢真係返黎 好好對人 知唔知
同屋企人互相珍惜 雖然過得唔富貴 但都好照顧大家
多謝巴打提醒
當局者一定係辛苦嫁啦
感性一定大於理性 當呢個人係你好愛個個
家人比情人更重要

情人唔岩就第2個
啱啱被分手,佢話黎緊目標係快啲搵到新戀情,結婚生小朋友,真係好hurt,究竟有冇鐘意過我,一分手就話要搵第二個,仲話同我做朋友,做咩朋友啊,憎死你
完全講出我感受… 唉我連婚都求埋…
x2…:(
今日被分,為咗我真係少少改變都做唔到?情願分開都唔再努力去試吓,真係覺得自己做咁多嘢原來好無謂
我自己選擇左原諒 但要啲時間去消化
如果真係分左手 真係要靠時間去忘記
搵多啲朋友傾計 上黎zip下時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞