(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
如果我答到你就好 我都唔知可以做啲乜
只可以等到對方覺得 原來眼前呢個人係咁好 我應該要去珍惜佢

其實同家人個感覺好似
平時成日見到屋企人既時候 唔會覺得好珍重 因為長期都係自己身邊
但當大病/過生既時候 就會好懷念以前既種種

樹欲靜而風不止,子欲養而親不待

人就係要失去左先覺得珍貴
如果佢仲對你有愛意 我相信佢會回心轉移
但如果佢真係太心死 我都唔怕同你講 無論你做啲咩佢都唔會返黎
我之前分手都好似你咁 唔係好愛一個人 之後分手收場 去到分手就做左好多承諾 但對方已經決定離開 你做任何勉回 感動 承諾 都唔會再說服到佢

如果佢真係決意返黎 要好好對人 知唔知 衰仔
懷疑對方有躁鬱症 脾氣好臭 有次鬧交爆煲鬧我係死臭雞 但係之後可以理直氣壯 加上佢父母成日買佢怕 明知佢脾氣臭 但係完全食唔住佢
同你一齊係一種責任 唔係係因為愛情
佢做得呢啲野去傷害你 證明佢一係未玩夠 一係迷失左自我
我諗你好唔捨得佢 睇下佢值唔值得你繼續愛
如果你覺得佢會改 而你又想同佢有將來
就再嘗試多次
但你要遇左 將來你好你無安全感 會一直抱住有第一次 就會有第二次既心情
如果你講到咁 有都唔出奇
但你可唔可以接受到/改變佢?
我諗都有啲難
聽完佢咁鬧你 我諗你個心都已經hurt到原諒唔到佢
同呢啲人一齊 而佢又唔肯改
你都要有心理準備 將來佢會變本加厲
巴打我想問係未一齊得耐係未一定無左愛情或者好少...?
佢平時真係似好鐘意我,對我幾好
我理性同我講唔好番兜,我好需要人比下意見
聽完真係原諒唔到佢 完全侮辱到極點 最嬲嘅係佢之後唔係用行動證明佢只係衝口而出 而係用嗰啲你仲想我點 好煩嘅態度 唔明點解自己會受到呢啲對待
咁佢擺明以為你唔會離開佢
但如果係決意要走 請你自己小心啲
呢啲人唔知會做啲咩

佢係珍惜你 就算唔氹 都會話自己一時衝動 希望你可以原諒佢 但佢無咁做到 仲要繼續發悔氣
佢反而係話煩同埋話我癲 唔知我想點 我叫佢道歉 跟住佢就答 :我講過幾次 你唔岩聽?
原唔原諒到佢要睇你自己
始終我呢啲外人都唔知成件事到底係點 同埋 你有幾愛佢
但佢請得出呢啲說話 佢都唔係一個咩好人
同佢一齊經常性情緒唔穩定 加上佢講呢句嘢我接受唔到 同埋佢所謂道歉之後又係講埋晒啲廢話 佢自己都提出分開 所以分開對大家係最好
如果你都覺咁樣係最好 我相信呢個結果會好
如果仲有野想傾訴/仲有其他唔開心
歡迎再黎傾訴下
聽落似有意思? 我唔敢肯定
似係你搵返佢之後 當刻佢覺得無機會
但過左一星期諗清楚 發現都仲對你有心

你介唔介意請下點解分開?
但點都好 繼續試下 唔好要自己後悔 就算你知佢撚鳩你 你都會想試嫁啦
咪當有個機會睇清楚佢係咩人
分手啦
除非佢肯睇精神科+食藥
我前夫就係咁 一齊左幾年睇清佢唔會改到
手已分 佢話係我話佢煩先令佢鬧我臭雞 溝通唔到 我叫佢道歉都係求其對唔住就算 跟住就話自己好攰唔想維繫呢段感情 我覺得同呢啲人一齊真係好惡頂 成日要忍受佢啲脾氣 佢都係咁樣對住佢父母 但係佢阿媽係唔會鬧翻佢 可能就係因為咁佢變本加厲

啱啱分咗手 覺得對方唔愛我 可以一個禮拜唔見⋯真係同單身有咩分別 但依家佢已讀不回我 即係點⋯
咪即係同你講既一樣
都決定左分手 就唔好再糾纏落去
用離開去教識一個人長大 風險係好大
以為自己出post
連佢屋企人啲態度都同我前夫一樣@@
我只可以講 唔好返轉頭
同佢屋企人講係冇用 講完咪又係自己個仔
呢啲人唔會識番轉頭
係佢地眼中 有咩都會有屋企人受佢地
變到佢對任何人都唔洗避忌 收下把口 亂發脾氣
加油,我都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞