(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
我回來了樓主
我明你講咩
但我有失望係 我比佢細 佢過往既男朋友都有出軌
我係想比100%既安全感佢 同對佢好好
然後我已家覺得佢唔珍惜
可唔可以講多啲?same case但係我都係唔太明
點解呢個世界要咁對我我喺前幾日決定左要放棄佢 然後就喺琴日 就有條友flirt我 我就喺度諗條友都唔錯而且我都中意佢咁耐都無結果同埋都決定咗放棄 梗住我咪諗住要move on㗎啦 咁咪試下接受條友 點知條友頭先同我講話佢係玩梗我對唔住 我真係好辛苦 點解要咁樣 雖然呢個唔算沉但係我真係覺得好攰 可唔可以唔好再咁樣玩我
其實冷靜期呢段時間 我相信佢都好辛苦
佢係唔係因為驚你唔開心我就唔知
但佢都好迷惘 一方面對你有留戀 另一方面又覺得好多問題 可能啲問題黎自你 佢唔知你會唔會解決到 可能有啲係佢自己既心結
你好 巴打 結果如何
咁呢個係佢既心結
冷靜期完 你可以同佢講返呢個問題 比佢知其實你好著緊佢
如果佢一直都覺得你唔珍惜佢 咁呢個就係佢問題
有時問題係對方身上 就好難去勸佢 要靠佢自己去解開個心結
努力過好自己生活 搵自己既興趣
我自己係呢段時間 就基本上斷絕曬所有來往 同朋友好 識人好 只係專注係自己到
係你眼中 可能覺得個個只係小問題 可以改到
但係佢眼中 就係呢個咁小既問題 改咁耐都改唔到 即係無心去改
或者 一個小問題係小事 但如果有十個小問題就會變成一個大問題
亂入講幾句
其實拍拖唔洗咁感性
開心 有趣就得
睇樓主都係好在意對方既人
反而對方有壓力 好似比監察緊既感覺

原本以為自己開始走到出去
點知今朝一起身已經不斷諗住佢
但係一齊咁耐唔可以再試吓咩?大家都冇乜經驗先會咁而家真係知同埋改到
我覺得 你都係放低前一個先好開始下一段/比人flirt
放低有兩種方法
(1) 新一個既出現
(2) 時間

但我覺得行(1)之前 你都要比一段時間時間去沉澱左個種對以前個個既思念先 先好開始下一段既感情

好似你宜加咁 你就係想快啲move on 而強制性接受下一個 你好難去睇清楚佢同埋自己 因為你思想仲係好混亂
人唔一定要有另一半 比時間自己一個 唔flirt 唔受溝 專注下落自己到

到一段時間之後 你無再諗起之前個個 再move on都未遲
你以為宜加自己呢個行為係唔想浪費青春 但其實係最浪費 放低前一個可能半年?一年? 到時你就可以好放心咁投入下一段

但如果你開始左一段新感情 但又發現對方唔好/仲對之前既事耿耿於懷 拍左一年都頂唔順 又要再用時間去消化自己既思緒 到時可能要用更長時間 更甚無限loop 將來會就咁斷送左

乖乖地 接受下一個人既生活 唔係咁易 係辛苦 係寂寞 但寂寞可以令自己認清眼前既一切 比時間知道自己到底想點 唔好貪快 因為一開始一定係有無限既憧憬 之後個種感覺會唔同
唔係呀 係我已家覺得佢無珍惜我既好呀
你會發覺原來傷心到絕真係會心痛,
個心真係會那住那住不過我經歷完了
巴打加油
其實你講嘅我都明白但係我就係做唔到可能我真係太戀愛腦
提返大家我係藍字絲打
覺得分手嘅大家,如果覺得自己未move on/唔想move on住嘅話
嘗試接受自己就係未move on嘅事實
唔使刻意去識一個新嘅人
或者去改變自己 eg減肥 學新野咁
到有日你就真係唔會再諗起佢
道理都明 我都有盡力去改
只係 有時真係好著緊對方
今日唔得咪聽日
聽日唔得咪後日
我晚晚都夢見到佢
我自己幾歲失戀都無乜動力識人
就算有人approach 都唔會想去識
要一段好長時間先可以放低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞