(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
明呀 唔夠溝通好難搞
我覺得可以搵返
始終都過左十年 佢既心態都會有改變
如果佢無變 仲係以前咁貪玩 咪唔好再見
答案你心目中一早就有
明明一次又一次咁傷害 但都係心不死
明明知道佢唔係愛自己 但都放唔低
明明自己已經痛到體無完膚 但都要做挽回個個

I am not angry, I am in pain, and you put me here
The person who’s supposed to love me more than anything.
係自己身邊一生一世個個 永遠唔會係最愛個個
因為太愛一個人往往會失敗收場
到了某一年齡 最愛就係自己
搵咗佢
佢已讀我
價值觀唔同真係好難搞
唔想分手但feel到慢慢磨蝕緊啲愛意
就嚟頂唔順了
有咩事知道係價值觀唔同
都係平時相處
佢個人比較carefree 所以覺得好多嘢都唔緊要
我就容易啲上心
平時我哋睇嘢個著眼點唔同 然後每次鬧交
佢就覺得我亂發脾氣

例如有時佢應承咗一件事而佢冇做到
佢就覺得嗰件事其實唔重要 所以唔做都得
但我覺得佢應承咗就應該要做
最愛係唔係自己 可能真係要將來先知
但真係唔敢再咁愛一個人
叫你po多啲啊 ching
唔係搵返佢
我深深體會到
每次都要係到諗 我到底係唔係應該要放手
一次又一次咁去違背承諾 的確係好難受
我相你 我先會咁重視我地之間既承諾
佢都係無block到我 仲會睇我story
見到佢Online就好想打俾佢關心佢
但已經無身份去打呢個電話
好想話俾佢聽 唔好咁夜瞓 照顧好自己 我仲好愛你 可唔可以俾個機會我
想下就好 宜加未係時候
如果宜加搵返佢 就等於將 將來 既機會放棄左
但會唔會兩三個月之後 佢已經放低左
我想點箍 都無可能
拍咗咁多年都唔覺佢愛我 早知早啲分開 一齊越耐分手就越辛苦
放低左未無人會知 呢樣係我呢段感情學返黎既
有啲人講無可能放得低 但好快就move on到
有啲人以為自己放低左 但原來一直都未放低

留少少尊嚴比自己 宜加先係撕破臉皮
要走既人 點留都留唔到
要留既人 點趕都趕唔去
攤牌個晚 挽留佢個陣 問左佢一句 我係咪好無尊嚴
佢話因為我知道唔係唔愛對方而分開
但佢唔想再受傷害 佢好攰
唔知呢個係佢最後既gentlemen定點
身邊個個朋友都話我將自己放到太低 唔應該係咁
但我覺得大家都係鐘意大家 咩問題都解決到
望到自己鐘意既人同其他異性玩 真係好心罨
自己再無身份去管住佢 關心佢
只可以默默咁睇住 乜都做唔到
喊都幫唔到自己
同ex分左手一年
中間斷斷續續有聯絡
而我一直等緊佢開口

最近真係忍唔到好想知佢想唔想一齊返
所以我決定主動出聲講
但結果係佢回避左

我以為就算佢做過咩我都接受
我既底線都可以再低
佢想我點我都去改去做
但原來自己做啲乜係無用

記得佢當初講過
愛唔係講 係要做出黎
但感情好衰
唔係付出幾多就可以收返幾多
可以付出哂所有 但乜都無得到

回想返一路以黎
自己都feel到佢無再咁愛我果陣
就應該醒少少唔好再自討苦吃
仲要懶係要搞到自己默默咁唔開心

依家人地都避開你
我終於好好咁同自己講
唔好再死纏爛打落去
就算每一刻諗起有幾唔開心
啲眼淚原來會識自己流出黎都好 都要忍住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞