(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
求埋婚都分手 應該都好難再一齊
中間發生左咩事而分手?
唔係咁易放低 但希望你可以繼續盡力
點都要面對既痛苦 無必要拖太耐
Its okay to be sad, 但都要move on
可以唔開心 但唔好唔開心太耐
一齊左6 年 前兩日分左手
大家記得發現到問題要盡快拎出黎傾
唔好拖到最後一次爆出黎 就返唔到轉頭。
我都唔知接唔接受到..
好想佢會重視我多啲
但佢始終愛自己多啲 對我忽冷忽熱咁
我覺得佢唔會改變
或者咁講 我都唔想夾硬改佢令佢唔開心

而普通朋友嘅其實又唔怕攤開講
我同佢都唔介意俾對方睇自己啲msg/dm
自動俾信心對方

你試下溫柔咁話佢知你有啲唔開心 有啲呷醋
(我同男仔傾計 我男友都會嗲下話佢呷醋咁 我覺得幾sweet)
可唔可以介紹啲朋友俾你識
Same here
可唔可以講多啲?
表面好似好sweet 感情好好 近排仲同居
但原來我地好多小事都唔夾
我會為左佢冇左自己
發生咩事我第一時間會讓步
我會收埋自己情緒
佢會覺得佢改變左我
諗返起6年前既我唔同哂
我以為愛大家就可以cover 所有野
但原來大家都好辛苦
已經陷入一個困局 改變都冇用
處境一樣,要佢分啲愛就真係難啦,倒不如自己再擺多啲心機去維繫段關係,
如果佢都係冇咩表示,咁倒不如早啲了結左去,一個人如果冇心,係好難去改變對方,
要對方感受到,而唔係要去到講出黎,跟住自己改變先得,迫到都唔會長久
感覺已經同拍幾耐無關係
有心愛你既人會改 唔會傷害你 會遷就
如果兩個都遷就對方 就應該唔會好大問題
係唔係約左今晚傾?
感受到
點解因為小小事放棄咁多年既感情
一齊快7年 已家冷靜緊
成日都覺得呢樣野點都會發生咁
失去左又會想珍惜 因為不惜
到得到返 又會loop返以前咁
因為其實唔係少少事
多數都係相處之中太多問題 愛情從衡 去到後尾就只會係失敗收場
等你結果 巴打
冷靜期真係同死刑無分別
其實都考慮左好多先會想講分手 點會因為一個冷靜期而改變到

我自己感覺 就算冷靜期好 分手好 隔左一段時間佢感覺到你既好 啲問題解決唔到都係分手收場

希望佢真心愛你 會因為你而有所改變
一樣,嘈左好多次,好攰
當初佢一句想我係澳洲同佢 唔想一個人
我地就一齊過左去 build up左好多野
已家佢話缺少左男女朋友緊張既感覺
same 以為愛勝於一切
但真係相處唔到
早d 放手對大家都好 雖然真係好唔捨得
多謝你覆我啊巴打
我會好好咁同佢講㗎啦

但依家好撚辛苦
每次見都好似倒數緊…
唔知佢走咗我可以點放底
晚晚都失眠 喊住訓

明明兩個人相愛都冇得一齊
有時愛情係會變到親情咁
會冷淡左 會要求多左 會無咗愛對方 好似係必然發生既事咗
要兩個人都好同步先可以維繫到個種感情
單方面係無用 如果佢話缺少左個種感覺 你覺得自己可唔可以比得返佢 唔係一時三刻 係一生一世
一時三刻都只係短暫既開心同幸福 但如果係好根本既問題 之後都係會再分開 到時要再經歷返一模一樣既痛
兩個人唔同步 一失衡 呢段感情會好辛苦
訓唔到係正常既 我每日都要醒幾次 仲要訓訓下標晒汗 係好難捱 但都要捱落去

我明你個種冷靜期倒數既心情
我明唔可以再愛一個自己好愛既人個種心情

但係人就係有咗多遺憾 錯過左再返轉頭 有時都未必係一件好事 除非大家真係可以有共識 有心一齊行落去 唔係因為一一時既不捨 唔係一時既要人陪 如果係 結果都會無分別 仲要再傷多次

冷靜期 打定輸數
結果壞都叫有心理準備
Spiderman入面有句;
If you expect disappointment, then you can never disappointed.

佢同你講冷靜期 證明佢都有掙扎過 證明佢都有不捨

珍惜眼前真心好愛你既人 一世唔會遇到幾多個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞