(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
睇下一齊左幾耐啦
當你地一齊左十年 佢可能第5年已經想你改 但佢等到第10年個問題都仲係到
係佢眼中就係一個大問題
如果可以就起埋一齊啦人生好短
咁你同佢表達下
人好易習慣 一個人長期對佢好=理所當然
我已經乜都經歷過
我成日都會係到諗 我痛唔緊要 希望佢唔好痛就得
如果可以 得真係想承受曬佢既痛 等佢可以開開心心
無事嫁 我地大家都係人 大家都好易感性大過理性
放心
我知道trap左入去就好難走返出黎 比多少少時間自己 好唔好?
信自己可以走得出 係好痛苦 但唔好再拖延呢種痛
係有啲古怪
本來應該係佢發現要珍惜眼前人至岩
唔係個夢叫佢同你起返埋一齊

唔知如果我死左 佢會點諗呢?
唔好揣測會越諗越唔開心
我當然想
如果佢返黎 我一定會同以前一樣咁愛錫佢
宜加都要習慣無佢既日子 日子點都要過
同我基本上係差唔多情況
有時遺憾係一種心結黎 佢一定會係到諗 如果同返佢一齊 會唔會就會過得好好/搵得返以前既回憶 但係以我個人黎睇 佢只係trap左係入面 憧憬一條未行過既路 我好耐之前分手 之後一齊返 其實結果都無咩點變 兩個人都係唔開心 只要一方改唔到以前既缺點 結果都只會係一樣 其實佢心知對方唔會改 但有幻想 會不捨一個曾經擁有過既人就咁就失去左 之後會係咁諗好愛佢 會比回憶cover左以前既唔開心 遮蓋左佢既缺點 但一齊返只係會有一刻既開心 之後愛情失衡都一樣要再經歷唔開心 仲要比宜加再痛

我曾經都以為陪伴可以陪佢走出難關 但做唔到
呢個心結係發自佢內心 佢解唔開就唔會投入到係你身上 佢未必唔係唔愛你 只係佢真係trap左係入面 我知佢有盡力 但個ex既出現已經係令成件事變質

好似我宜加分左手咁 我仲好掛住佢 而我亦都唔會有心機去投入另一段感情到 因為唔開心好難扮到開心

到將來如果不幸你地分手 你搵返佢 可能佢都會好不捨你一樣 擁有左就唔會特登珍惜 失去左就會當係寶物
唔需要諗
一齊返就珍惜
今日完成左一樣對我人生黎講好重要嘅achievement
佢同我由零開始 陪我一齊奮鬥左十年到而家
冇諗過終於成功嘅呢個moment 我已經冇辦法同佢share
真係覺得好遺憾
呢刻嘅心情真係好複雜
證明你都好叻仔
人生就係有好多遺憾 我都係
起碼係遺憾之中 你都無放棄自己
證明佢都好掙扎 好亂
起碼佢都繼續努力緊 咁你都努力下啦
不如諗下 你到底想另一半會係點?
轉下個邏輯 深入交流例如係?
講心事?
佢比少少時間佢做自己先
如果佢得左 你先再提你既要求同感受
你宜加提感受 佢會好大壓力 個人睇法
如果之後你話要攞十分一嘅人工返教會佢會點?
講真信仰呢啲嘢其實係一種價值觀
坦白講佢嗰陣時有興趣可能都係因為啱啱一齊嘅熱戀期
某程度上我都同意信與不信不能同負一軛
到頭來都要擺番喺上帝面前,佢返唔返教會交返俾神
咁佢錫唔錫你 你錫唔錫佢?
做到其實就可以嫁啦
好嘅 我盡量試下 真係好多謝你 聽我發洩左咁多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞