(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
如果你feel到佢肯因為你而改變
如果佢肯因為你而避嫌
會因為你做錯 而肯原諒你

就係愛你
收拾心情,真係準備好先好全心全意鍾意下一個,唔好因為搵新刺激忘記舊的而傷害多個人
係 佢自己都承認
我只係一個唔重要既人
我有睇曬你講咩 放心
我知道搵到一個真心愛既人好難
你搵到 只係佢無珍惜 亦都可能唔會再搵到
我好明個種痛 我真係好明

每一次以為自己愛既人會改 但無一次改到
係佢地心目中 永遠唔識欣賞珍惜我地
一次又一次原諒 一次又一次變本加厲
但自己又唔搭得放手

係佢地眼中 好簡單 搵過個 搞掂
係我地眼中 想搵個愛自己既人 亦希望愛自己個個可以係佢 唔係其他人

我第一次咁愛一個人 以為我既好可以打動佢
但試左好耐 只有傷心完又傷心
佢喊可以係愛你 可以無驚 可以係內疚
要知發生左咩事先
佢唔珍惜你,自己要珍惜自己,you deserve better
明白巴打傷心既感覺,不過記得sample size只有一個,今次呢個係臭雞唔等如全世界都係臭雞,呢啲心態會影響你之後既戀情,我都係過來人
如果佢因為心痛你先喊 就代表佢有愛你
如果佢只係覺得受委屈 就另計
如果我身邊有人經歷同樣既事
我都會講同一番說話

但當自己係局內人 就真係痛到撕心裂肺
我明呀,我都試過單向付出,時間真係有用,比一段時間自己,傷口就會慢慢癒合
只可以話 人真係好易唔珍惜
就好似家人無微不至咁照顧自己 就好似一切都理所當然
當你對佢好好 但佢發現原來唔洗付出啲乜
都可以得到你既所有 佢就會唔珍惜
所以 如果佢唔夠愛你 最終都係分開收場

就算唔分開 都只會好似陌路人咁
住係同一屋簷 但都係完全無感情 無溝通

我好羨慕兩個人可以珍惜對方既伴侶
就算平平淡淡 都勝於好多大富大貴既人
同自己愛既人一齊 同一個愛自己既人一齊
食乜都會覺得特別好味 兩個人一齊就已經好幸福
傷到最深就會願意離開
到宜加都覺得自己好傻 點解唔離開
可能係太愛 可能係唔甘心 可能係不捨
已經返唔到過去 已經知自己到底係幾咁渺小
佢係我既世界 只係我只其中一粒沙塵
工實搵到 ching
唔好擔心咁多 肯做就一定有野做
我都係..宜家分左手先發現原來我愛佢愛到抽離唔到..
下次拍拖既話..我希望自己做到愛人七分 愛自己三分..
有時一個唔覺意就越踩越深
做人5分 愛自己5分
到感覺到對方愛自己 先將自己個5分慢慢分出去

佢愛你10分 你就愛返佢10分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞